2013. március 31., vasárnap

Már a szexkomédiák is fapadosak


Pedro Almodóvar nagyjából mindent elért rendezőként, és több mint két évtizednyi sikersorozat után úgy döntött, megidézi gyökereit egy féktelen, mocskos kis vígjátékkal. Ami azonban sokkoló és fergeteges volt 40 évnyi diktatúra után Spanyolországban egy harmincéves punk bajkeverőtől, az 2013-ban fáradt és erőltetett egy tisztes-őszes legendától. A Szeretők, utazók sajnos olyan szexkomédia, amelyből kispórolták a poénokat és az erotikát is.
A jelek ott voltak, lehetett rá számítani, hogy Pedro Almodóvar előbb-utóbb megkísérli az alternatív, trashfilmes gyökerekhez való visszatérést, elvégre a Volver-ben visszahozta Carmen MaurátA bőr, amelyben élek-ben Banderast, a Megtört ölelések-ben pedig egész "film a filmben" betéttel (Chicas y maletas - Csajok és csomagok) tisztelgett saját korai komédiái előtt. Az egyértelműen az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén-re utaló, pár perces Chicas y maletas-betét kapcsán már el lehetett játszani a gondolattal, hogy milyen lenne, ha Almodóvar újra egész estés filmet szentelne a cenzúrázatlan komédiázásnak.
Forrás: Budapest Film
Szeretők, utazók

Karriercsúcsának az 1999-es Mindent anyámról és a 2002-es Beszélj hozzá! tekinthető, és ez volt az a pont, amikor a polgárpukkasztást végleg maga mögött hagyva nemzetközileg megbecsült élő legenda lett belőle, akinek minden filmje automatikusan számíthat a meghívásra a cannes-i filmfesztiválra és az Oscar-nevezésre.
Az új évezredet ennek megfelelően arra használta, hogy jócskán kitágult közönségét is megismertesse kedvenc témáival, és szabályosan reciklálta korábbi műveit. A Rossz nevelés-ben és a Volver-ben ez még egészen elegánsan sikerült, de a Megtört ölelések és A bőr, amelyben élek kapcsán már egyre inkább egyértelművé vált az új ötletek hiánya.
Forrás: Budapest Film
Szeretők, utazók

Szóval a karrierjére mindenképpen ráfért némi irányváltás, de az, hogy ismét a múltba fordulásban keresi a megoldást, előrevetítette, hogy a Szeretők, utazók sem fogja új dimenziókba röpíteni az életművet. Erről sajnos olyannyira nincsen szó, hogy a Szeretők, utazók leginkább a fent emlegetettChicas y maletas-hoz hasonló, mókásnak szánt etűd, amely elmenne néhány perces "film a filmben" betétnek, de önállóan körülbelül annyira izgalmas, mint egy repülőn felszolgált szottyadt sajtos zsemle.
A cselekmény majdnem végig a fiktív Peninsula légitársaság Madridból Mexikóba tartó járatának első osztályán játszódik (miután a turistaosztály utasait az egyszerűség kedvéért bealtatózták), ahol egy baki okozta meghibásodás miatt nem tudják elhagyni a spanyol légteret, és leszállási engedélyre várva köröznek Toledó felett. Szimbolikusnak tekinthető, hogy az első jelenetben látható két világsztárrá vált Almodóvar-múzsát, Penélope Cruzt és Antonio Banderast (akik először játszanak együtt Almodóvar-filmben!) a földön hagyjuk, és ismerős arcokat nem nélkülöző, de kommerciálisan sokkal kevésbé ütős kompániával szállunk fel. Ez bizony nem az új évezred Almodóvarja, akinek drámáiért fesztiválok versengenek, és akinek a kompozícióit filmiskolákban tanítják. Ennek megfelelően a művészeti rendezés kifejezetten fapados, a jó hangulatú főcímet leszámítva szinte nyoma sincs a buja Almodóvar-látványvilágnak vagy a szinte minden filmjében külön főszereplőként jelen lévő hangulatos zenének.
Forrás: Budapest Film
Pedro Almodóvar, Penélope Cruz és Antonio Banderas a Szeretők, utazók forgatásán

Szeretők, utazók-nak ezért pláne nagyon erős történetre és párbeszédekre lenne szüksége, de a forgatókönyv hemzseg az aránytalanságoktól és következetlenségektől. Az egyik utasnak például részletesen megismerjük a háttértörténetét, és a kedvéért még hosszabb időre ki is lépünk a repülő fedélzetéről, majd az utas elalszik, és a film többi részében semmi funkciója nincs. A business classon pedig gyorsan elterjed, hogy valami gikszer van a géppel, de senki nem reagál úgy, mintha valódi pánik vagy életveszély lenne.
A kedélyek megnyugtatására mindenesetre előkerülnek a tequilás- és pezsgősüvegek, majd az egyik utas végbeléből némi meszkalin is, a homoszexuális légiutas-kísérők pedig rögtönzött táncbetéttel és szexuális aktusokkal dobják fel a hangulatot. Sajnos az előzetesben az összes poént lelőtték, sőt a sikkes tánckoreográfia alatt szóló The Pointer Sisters-klasszikust (I'm So Excited) még az angol címadáshoz is kölcsönvették, így humor terén tényleg nem érdemes többet várnunk pár ósdi buzipoénnál. Háhá, az egyik meleg steward leszopja a pilótát, háháhá, a másik dagi meleg steward kéjesen stíröli az egyik alvó utas erekcióját, háháháhá! - most ez Almodóvartól, komolyan?!
Forrás: Budapest Film
Szeretők, utazók

Persze az ilyen trashfilm szintű mókázásnak vannak hagyományai a korai Almodóvar-filmekben: a Pepi, Luci, Bom és más lányok a tömegből című első filmjében konkrétan farokösszemérő-verseny zajlik, A szenvedélyek labirintusá-ban pedig a nimfomán hősnő (Cecilia Roth - itt is feltűnik az egyik főszerepben) kéjesen fixírozza az utcán vonuló férfiak ágyékát. Csakhogy 1980-ban Spanyolország négy évtizednyi diktatúrából ébredezett, és Almodóvar, illetve a Movidának keresztelt alternatív mozgalom tabukat döntögetett a szexualitás és különösen a melegszubkultúra kacagtatóan ordenáré bemutatásával. 2013-ban azonban - amikor a melegek Spanyolországban már évek óta szabadon házasodhatnak és gyermeket is örökbe fogadhatnak - mindez erőltetett és kínos egy 64 éves, ünnepelt sztárrendezőtől.
Nem mondom, hogy ha korlátolt macsó férfiakon vagy idegbeteg klimaxos asszonyokon politikailag korrekt röhögni a moziban, akkor elhízott, nőies meleg férfiakon ne lenne az, de ebben most - és 1980-nal ellentétben - semmi progresszív, meglepő vagy polgárpukkasztó nincs. Isznak, drogoznak, affektálnak, szopnak, félrekúrnak satöbbi - oké, lapozzunk! Természetesen bele lehet látni az időzítésbe Almodóvar saját karrierjének megtorpanásán kívül többet is, különösen, hogy a filmben több utalás is van a Spanyolországot erősen sújtó gazdasági válságra. Sőt akár az egész repülőgépet tekinthetjük metaforának egy olyan országról, amely egy helyben toporog, elveszítette a kontrollt, a benne rekedtek pedig minden mindegy alapon a pillanatnyi élvezetekhez menekülnek.
Forrás: Budapest Film
Szeretők, utazók | Cecilia Roth

A cél nemes, valóban sok mindenkire ráfér egy kis nevetés a jelenlegi helyzetben, és nem csak Spanyolországban. Csakhogy a gazdaság, illetve a pénztárcánk zsugorodásával a humorunk igényességének nem kell egyenesen arányosan csökkennie.

Átütő siker lett Amerikában a Bibliából készített sorozat


Sztárok nem szerepelnek benne, egy kis kereskedelmi csatornán, a History Channelen adták öt vasárnap este, mégis az év eddigi legnézettebb televíziós filmsorozata Amerikában: az első négy részt 70 millióan látták. A siker titka maga a téma: a Biblia, mely a szokásos gyanakvást, értetlenséget váltotta ki a liberális oldalon.
hirdetés
 
Mark Burnett a sorozat egyik prezentációján (fotók: Facebook)
Mark Burnett, akit 2004-ben a Time magazin a legbefolyásosabb személyek közé sorolt, a televíziós reality show királya, a műfaj iskolateremtője, többek között a Survivor, The Voice, The Celebrity Apprentice, Sarah Palin's Alaska rendezője. A sok elismerés, biztos siker után Burnett és felesége, Roma Downey színésznő, akit a nézők angyalként ismernek a Touched by an Angel című filmből, szokatlan vállalkozásba kezdett. A teremtéstől Krisztus haláláig a Bibliát adaptálta televízióra egy tízórás sorozatban. A néző láthatja az Ószövetség drámai történeteit; Káin, Ábel, Ábrahám, Mózes, Dávid, Salamon küzdelmeit, Jézus születésétől kereszthaláláig pedig az Újszövetséget meséli el.
A vallásos alkotókat  a legendás amerikai Tízparancsolat című film ihlette meg és elhatározták, hogy az új generációnak ismét filmre viszik a Bibliát. Burnett negyven szakértőt - keresztény teológusokat, rabbikat - alkalmazott, hogy hitelesen vigye vászonra a történeteket. Három évig tartott a forgatás, a nagyjeleneteknél erősen támaszkodtak a digitális technikára. Egyetlen egy sztárt sem szerepeltettek, amit azzal magyaráztak, hogy nem akarták egy-egy ismert arc a történetről terelte volna el a figyelmet – ám valószínű, hogy inkább költségvetési problémák miatt alakult így a szereposztás. A sorozat mindössze 22 millió dollárba került.
Jézust a vonzó portugál színész, Diogo Morgado alakítja. A film egyetlen kisebb botrányt váltott ki - hiszen botrány nélkül ma már nincs marketing -, amiért a Jézust megkísértő sátán állítólag hasonlít az amerikai elnökre, Barack Obamára. Az alkotók és a csatorna minden szándékosságot tagadott. A rendező marhaságnak nevezte még az összehasonlítást is.

A sorozat húsvét vasárnapi epizódjának előzetese
A film közepes kritikákat kapott, érthető okok miatt. A sorozat a Biblia kezdőknek címet is viselhetné, mert egyszerűen illusztrálja a bonyolult történéseket. Ha valamit a néző még sem értene a képből, akkor a narrátor elmagyarázza neki. A  vizuális megfejtések sem teszik próbára az embereket.
A sorozat kétségkívül népművelő, sőt misszionárius tevékenységet is folytat; a közvélemény-kutatások szerint a nézők 68 százaléka tanult újat a Bibliáról a film alapján. A produkcióhoz könyv is készült, ami már rajta van a New York Times bestseller-listáján. De árulnak DVD-ket, gyermekeknek videojátékokat, bibliás trikókat, poharakat is.
Ráadásul Mark Burnett és Roma Downey azon is fáradozik, hogy a Biblia tanítása visszakerüljön az állami iskolákba. 
„Váratlan siker!" - írja a USA Today. Hollywood ismét meglepődött a hatalmas nézőszámon, pedig tanulhatott volna Mel Gibson Passiójának 600 milliós nyereségéből - mutat rá a Forbes pénzügyi magazin. Abban az országban, ahol a lakosság 83 százaléka mondja magát hívőnek - más kérdés, hogy hányan gyakorolják vallásukat - kiállnak az olyan produkciók mellett, amelyek alázattal, tisztelettel, hittel nyúlnak a szent témákhoz. „A film azt üzeni, hogy szeretjük az Istent, a siker pedig azt jelzi, hogy milyen mélyen szeretjük az Istent" - mondja a rendező, aki feleségével együtt lelki megújulásnak nevezte a forgatást.
Az ilyen megközelítés régóta hiánycikk a filmpiacon; a néző leginkább a gúnyhoz, az istenkáromláshoz, a mítoszromboláshoz szokott. Amit nem lehet megtenni az iszlám vagy zsidó vallási szimbólumokkal, mert vér folyna, vagy nemzetközi felháborodást váltana ki, azt nyugodtan meg lehet tenni a keresztény jelképekkel. Jézus Krisztus szexuális vágyairól Martin Scorsese számolt be a Krisztus utolsó megkísértése című filmjében, a Corpus Christie című darab szerint Jézus az apostolokkal folytatott homoszexuális kapcsolatot. Dan Brown Da Vinci kódja pedig magát a kereszténység alapját, Krisztus isteni mivoltát akarta lerombolni egy konspirációs thrillerrel.       
A hívő tömegek ezek után demonstratívan állnak ki a jóindulatú produkciók mellett. Ilyen egyszerű az új Biblia-sorozat titka. És akik utólag rúgnak a filmbe, csinálnak viccet belőle, azokat nem a produkció hibái irritálják; őket a hozzá kapcsolódó  vallási mozgalommá duzzadt ideológiai jelenség aggasztja.
Nem értik, hogy annyi támadás után miként lehet még mindig milliókat vonzó, nagy üzlet a Biblia.   
 

Súlyos mentőautó-baleset a fővárosban - fotók


A VII. kerületi balesetben megsérült a megkülönböztetett jelzéseit használó mentő orvosa és a személyautó egyik utasa is.
Mentőautó karambolozott szombat este a főváros VII. kerületében, a Rottenbiller utca és a Dohány utca kereszteződésében. A kék lámpáját és szirénáját használó mentő egy beteget szállított kórházba, amikor összeütközött egy másik autóval.
A balesetben megsérült a mentőautó orvosa, súlyos, nem életveszélyes állapotban vitte kórházba egy másik mentő. A személygépkocsiban egy negyven év körüli nő szenvedett könnyebb sérülést.
A karambolozó mentőkocsiban szállított beteg nem sérült meg, őt is egy másik autóval vitték tovább.

Happy Easter












Birthday girl Lady Gaga rocks and rolls in new Louis Vuitton wheelchair after trading in 24-carat gold ride Read more


When it comes to a set of wheels, Lady Gaga sure has expensive taste. 
The star has traded in her custom 24-carat-gold Mordekai wheelchair designed by Ken Borochov for a Louis Vuitton creation that she took for a spin through the streets of Chicago on Thursday.
Gaga’s new set of wheels features a seat covered with the French luxury house’s iconic brown and tan print.
Birthday girl: Lady Gaga rolled up for her 27th celebration in Chicago in a Louis Vuitton wheelchair on Thursday
Birthday girl: Lady Gaga rolled up for her 27th celebration in Chicago in a Louis Vuitton wheelchair on Thursday
Fans and photographers alike spotted the singer on her midday ride despite her efforts to deflect attention by wearing an understated ensemble of black jeans, a black tank top and oxfords.  
She wore minimal makeup and naturally styled her auburn tresses in loose curls.  
The Born This Way songstress visited the Windy City to celebrate her March 28 birthday with boyfriend Taylor Kinney. 
Actor Kinney currently is on location in the city filming the NBC drama Chicago Fire.
A source confirmed to the New York Post’s Page Six that the pair kicked off the singer’s birthday celebration on Tuesday evening with an intimate meal at Italian eatery Spiaggia on the city’s famed Michigan Avenue.
So chic: The wheelchair featured the French luxury house¿s iconic brown and tan print
So chic: The wheelchair featured the French luxury house¿s iconic brown and tan print
Gaga has been confined to a wheelchair since February, when she suffered a labral tear in her hip that caused her to abandon the remaining U.S. dates of her Born This Way Ball tour.
She confessed on Twitter that she dealt with chronic pain for several months prior to seeking medical help, but chose to ignore its effects rather than disappoint her fans. 
Despite undergoing surgery several weeks ago to remedy the injury, Gaga still depends upon a cocktail of pain medications to ease her recovery.
But don’t expect Mother Monster to be slowing down anytime soon; though unable to perform, she continues to focus on promoting her unisex fragrance, FAME, which debuted last August, and on tending to her philanthropic ventures. 
Recently, Logo nominated her Born This Way Foundation, founded in 2011 by Gaga and her mother, Cynthia Germanotta, as a contender for the NewNowNext award for Most Innovate Charity benefiting the LGBTQ community.
Her upcoming album, ARTPOP, will be made available in two installments beginning this spring.  
The singer has been working on the project, which is inspired by 'the decay of the blonde pop icon,' since the release of Born This Way in 2011.  
Traded in: The star used a 24-carat-gold Mordekai wheelchair designed by Ken Borochov earlier this month
Traded in: The star used a 24-carat-gold Mordekai wheelchair designed by Ken Borochov earlier this month


Read more: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2301275/Lady-Gag-rocks-rolls-new-Louis-Vuitton-wheelchair-27th-birthday.html#ixzz2P5bfQujs
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook



Lady Gaga több mint egy hónapja gurul egy milliókat érő tolókocsiban, ahova nem sokkal csípőműtétje után került. Persze nem is ő lenne, ha a tolószék nem 24 karátos aranyból készül el, Louis Vuitton-dizájnnal, Ken Borochov tervezésében. Mert a Lady mindig is ügyelt a részletekre.


(Fotó: MTI/EPA)

Arra azért nyilván nem számított, hogy 27 évesen nem tud majd lábra állni, még a születésnapját is tolószékben kénytelen megünnepelni. Márpedig így történt, nemrégiben Chicacagóban fényképezték le a milliókat érő tolószékben, amint éppen csak "sétálgatott". Gaga kisasszony most nem viselt sminket, tőle szokatlan módon egyszerű és normális megjelenést választott, fekete farmerban, fekete ujjatlan pólóban. 
The Born This Way énekesnője egyébként azért utazott Chicagóba, hogy születésnapját együtt ünnepelhesse barátjával, Taylor Kinneyvel. A színész éppen egy NBC-filmet forgat a városban, szoros időbeosztása nem engedte, hogy ő utazzon el Gagához. Ezért aztán Gaga "gurult" hozzá - talán a világ legdrágább tolókocsijában. Azt egyelőre még nem tudni, hogy az énekesnő meddig szorul a járássegítő kocsira, megoperált csípője csak lassan javul. 

2013. március 30., szombat

police horse Brigadier blind horses, mounted police, policewoman















Húsvéti ételosztás a Blaha Lujza téren


Húsvéti ételosztás a Blaha Lujza téren
Húsvéti ételosztás a Blaha Lujza téren
Fotó: Fazekas István

© Fazekas istván
fotó: Kovalovszky Dániel

belvízzel elöntött telkek Nagykanizsán



Belvízzel elöntött kiskertek Nagykanizsán, a kiskanizsai városrészben 2013. március 30-án. A közelben húzódó Principális-csatorna nem képes a megnövekedett vízmennyiséget elvezetni, így a kiskertek nagy része és több tucat lakóház pincéje víz alá került.

Betőrések


Pestszentlőrincen (vagy tán másutt is) romániai cigány betörőbandák követnek el bűncselekményeket – akkor is, ha a károsult otthon van és leginkább: nő. Megkötözik. 
 Kutya nem oszt, nem szoroz.
 Ellentétben hazai tettesekkel, akiknek az áldozat időnként dédanyai kora sem számít, a nemi erőszaktól ezek a fiúk tartózkodnak. (Ellenpélda bekövetkeztéig.)
 Viszont a varrógépfiókot is kipakolják.
 OSZD MEG, MERT A KÖZTÉVÉBŐL NEM FOGOD MEGTUDNI!
 Jó volna, ha a TEK be-benézne némely Magyarországra belépő, Pestre érkező kocsiba. 

 Mi 3 hónapja vadászunk rájuk! Napközben több autóval chekolják a környéket és 0.10 órától 3.40-ig vannak akcióban! Ismertető jelük! Fehér audi 80 még a dinók korából,kb 30 éves autó,fekete Ford Expoler,ezüst Audi A4 kombi, Fekete BMW 530d kombi (E61),Opel Astra fehér, Fiat Bravó Kék ( HGM-845 ) Bordo skoda Fábia (KIL-409) Copfot viselő soványképü boroskás 30 körüli makákó.Nagyrészt mélynővésü kissebbség de vannak köztük fehérek is! Sajnos a rendörség inpotens! Mi már fogtunk el közülük és még a végén mi ellenünk akartak eljárást inditani garázdaságért,mivel szegény betöröt éppen nem a saját otthonunkban sikerült elfogni! Mindenki legyen éber és vigyázzon! Ja és a rendőrségtől ne várjon megoldást mivel általában a bejelentéstől számitott 1-1,5 Óra a kifáradási idejük a helyszinre! Aki tudja vegye fel a kesztyűt és adj a testének a parasztnak,hagy fodjanak,van belölük éppen elég,kövesd a mi példánkat,ha már csak a heti 2-3 van megcsinálva csak elfogynak idővel!

OSZD MEG, A KÖZTÉVÉBŐL NEM FOGOD MEGTUDNI!
Pestszentlőrincen (vagy tán másutt is) romániai cigány betörőbandák követnek el bűncselekményeket – akkor is, ha a károsult otthon van és leginkább: nő. Megkötözik.
Kutya nem oszt, nem szoroz.
Ellentétben hazai tettesekkel, akiknek az áldozat időnként dédanyai kora sem számít, a nemi erőszaktól ezek a fiúk tartózkodnak. (Ellenpélda bekövetkeztéig.)
Viszont a varrógépfiókot is kipakolják.
OSZD MEG, MERT A KÖZTÉVÉBŐL NEM FOGOD MEGTUDNI!
Jó volna, ha a TEK be-benézne némely Magyarországra belépő, Pestre érkező kocsiba.

Mi 3 hónapja vadászunk rájuk! Napközben több autóval chekolják a környéket és 0.10 órától 3.40-ig vannak akcióban! Ismertető jelük! Fehér audi 80 még a dinók korából,kb 30 éves autó,fekete Ford Expoler,ezüst Audi A4 kombi, Fekete BMW 530d kombi (E61),Opel Astra fehér, Fiat Bravó Kék ( HGM-845 ) Bordo skoda Fábia (KIL-409) Copfot viselő soványképü boroskás 30 körüli makákó.Nagyrészt mélynővésü kissebbség de vannak köztük fehérek is! Sajnos a rendörség inpotens! Mi már fogtunk el közülük és még a végén mi ellenünk akartak eljárást inditani garázdaságért,mivel szegény betöröt éppen nem a saját otthonunkban sikerült elfogni! Mindenki legyen éber és vigyázzon! Ja és a rendőrségtől ne várjon megoldást mivel általában a bejelentéstől számitott 1-1,5 Óra a kifáradási idejük a helyszinre! Aki tudja vegye fel a kesztyűt és adj a testének a parasztnak,hagy fodjanak,van belölük éppen elég,kövesd a mi példánkat,ha már csak a heti 2-3 van megcsinálva csak elfogynak idővel!

Online Filnézés


Escuchar Musica de Dj Olvety

http://www.oirmusicas.com/musica_mp3/dj-olvety.html

Draft Magamix 2013 Dj Ölvety

Draft - Dombok felett - Short Break Beat Mix

Koncz Zsuzsa megható dallal búcsúzik Cipőtől


Koncz Zsuzsa meghatározó dalainak szerzőjét veszítette el Bódi László személyében.

"Kedves Mindenki!
Pályám utóbbi időszakának egyik legkedvesebb kollégáját, meghatározó dalaim szerzőjét, de mindenekelőtt Barátomat ért szomorú és fájdalmas tragédia miatt csak most tudom megköszönni Önöknek/Nektek a születésnapi jókívánságokat. Ebben a nehéz időszakban különösen jólesett a figyelmesség, a törődés. 

Köszönöm. 

Baráti üdvözlettel: KZS"


Csatlakozz, ha szereted Koncz Zsuzsa dalait.

Nyomj lent egy lájkot, ha bejön a dal.

FALCORA EMLÉKEZÜNK


Falco első igazi sikere a ’82-es „Der Kommissar” volt, amelyet az After Fire brit rockbanda és később Laura Branigan amerikai énekesnő is feldolgozott. A dal számos európai országban siker lett, Amerikát azonban Falco ekkor még nem tudta meghódítani.



Három évvel később, a „Rock Me Amadeus” – ahogyan azt manapság mondani szokás – már mindent vitt: Amerikában és az Egyesült Királyságban is. A dal három hétig le sem került a Billboard Hot 100-as slágerlistájáról.


A „Rock Me Amadeus”-t, a sok szempontból támadható „Jeanny” követte, 1986-ban.
A legtöbb kritikus szerint, a zene szövege a párkapcsolati agressziót és a nemi erőszakot dicsőítette. Falco ezt mindvégig tagadta, de mivel a negatív reklámnál semmi sem „üt” jobban, Falco a „Jeanny”-vel megint csak hetekre visszatalált a slágerlistákra.


Falco 1998-as haláláig közel 20 millió albumot és 15 millió kislemezt adott el. Az „Out of the Dark” c. albuma halála után egy hónappal jelent meg. A „Naked” c. dalról nem szeretnénk semmit írni. Mindenki hallgassa meg és kezdje el magáról letépni a ruhákat.

2013. március 29., péntek

Hogyan mondjuk idegen nyelven Boldog Húsvétot?


Afrikai geseënde Paasfees
Albán gëzuar Pashkë
Arab فِصْح سعيد
Baszk ondo izan Bazko garaian
Bolgár честит Великден
Kínai (Kanton) 復活節快樂
Kínai (Mandarin) 復活節快樂
Katalán bona Pasqua
Horvát Sretan Uskrs
Cseh Veselé Velikonoce
Dán God Påske
Holland Vrolijk Pasen / Zalige paasdagen
Eszperantó Feliĉan Paskon
Észt Häid lihavõttepühi
Finn hyvää pääsiäistä
Francia joyeuses Pâques
Gall (Ír) Cáisc Shona Dhuit/Dhaoibh Beannachtaí na Cásca
Gall (Skót) a' Chàisg sona
Német frohe Ostern
Görög Καλό Πάσχα
Héber חג פסחא שמח
Hindi īsṭar maṅgalamay ho
Magyar kellemes Húsvéti Ünnepeket
Izlandi gledilega paska
Indonéz Selamat Paskah
Olasz buona Pasqua
Japán イースターおめでとう
Koreai 행복한 부활절이 되시길
Latin prospera Pascha sit
Lett priecīgas Lieldienas
Litván su Šventom Velykom
Máltai L-Għid it-tajjeb
Norvég god påske
Perzsa/Farsi عيد پاک مبارک
Lengyel Wesołych Świąt Wielkanocnych
Portugál Feliz Páscoa
Román Paşte fericit
Orosz с праздником Пасхи
Szerb срећан Ускрс
Sziciliai bona Pasqua
Szlovák milostiplné prežitie Veľkonočných sviatkov
Szlovén Vesele velikonočne praznike
Spanyol felices Pascuas
Svéd glad Påsk
Thai สุขสันต์วันอีสเตอร์
Török paskalya bayramınız kutlu olsun
Ukrán З Великодніми святами

Locsolóvers lányoknak ismeröseimnek kolleganőimnek


what are you doing to me oh my goodness



Snow cats


A polar bear smells a seal under the ice. Unfortunately for the bear, the ice is too thick. (Planet Earth Live - BBC)


gynocieum:


A polar bear smells a seal under the ice. Unfortunately for the bear, the ice is too thick. (Planet Earth Live - BBC)

Oops
A polar bear smells a seal under the ice. Unfortunately for the bear, the ice is too thick. (Planet Earth Live - BBC)

Az új macska yo-yo


csak ovatosan kicsim ari macsek

isabelthespy:


When cats can’t accomplish something, they just pretend they were about to do a different thing.

#cats don’t fail #they switch activities

A hazajáró lélek aranyos macsek

Rendhagyó desszert Húsvétra An unusual dessert for Easte

Rendhagyó desszert Húsvétra!
Végy egy kiló szeretetet, szitáld a türelem szitáján, nehogy pletykamag kerüljön bele. Adj hozzá egy kiló bátorságot, három deci jóságot. Gyúrd össze egy tojásnyi kedvességgel és takard le tiszta jókedvvel. Ha megkelt, süsd meg a kitartás tűzénél, szórd meg langyos kacagással, és tegyél rá pár csepp nyugodt megfontolást. Vágd fel annyi darabra, hogy eggyel mindig több legyen, mint ahányan az asztalt körbeülik, hiszen mindig akad valaki, aki még rászorul.
Kívánom, hogy ebből a süteményből mindenkinek jusson egy szelet!



An unusual dessert for Easter!
Take a pound of love, patience sieve szitáján not to get themselves into gossip. Add a pound of courage, goodness, three ounces. Consolidated into a tojásnyi kindness and cover with clean humor. When risen, bake the staying power of fire, sprinkle it with warm laughter and put a few drops of quiet reflection. Cut into as many pieces that one should always be more than the number Ulika around the table, because there is always someone who is in need.
I would like to get from this is a piece of cake for everyone!



Ein ungewöhnliches Dessert für Ostern!
Nehmen Sie ein Pfund der Liebe, Geduld Sieb szitáján nicht, sich in Klatsch. Fügen Sie ein Pfund Mut, Güte, drei Unzen. Konsolidiert in einem tojásnyi Freundlichkeit und Abdeckung mit sauberem Humor. Wenn gestiegen, backen das Durchhaltevermögen des Feuers, streuen Sie es mit warmem Lachen und ein paar Tropfen der stillen Besinnung. Schneiden Sie in so viele Stücke, dass man immer sein sollte mehr als die Anzahl Ulika um den Tisch herum, denn es gibt immer jemanden, der in Not ist.
Ich möchte, um daraus ein Stück Kuchen für alle ist!




Un postre inusual para la Pascua!
Tomar un kilo de amor, paciencia no szitáján tamiz para meterse en chismes. Añadir una libra de coraje, bondad, tres onzas. Consolidado en una bondad tojásnyi y cubrir con humor limpio. Cuando resucitó, hornear la capacidad de resistencia de fuego, espolvorear con risa cálida y poner unas gotas de la reflexión silenciosa. Cortar en trozos tantos que uno siempre debe ser mayor que el número Ulika alrededor de la mesa, porque siempre hay alguien que está en necesidad.
Me gustaría obtener de todo esto es un pedazo de pastel para todos!


A hét mesés templom

A hét mesés templom


Dél India partjainál egy ősi város víz alatti romjai bukkantak elő a tragikus 2004-es pusztító cunami következtében. Az elveszett város csodálatos maradványai feltárták a múlt egy darabját.

Hirdetés

Az indiai és angol búvárok először 2002-ben fedezték fel az elsüllyedt város romjainak egy részét a tengerben. Mahabalipuram városáról sok legenda terjedt el, de létezését sokáig vitatták. A víz alatti romok azonban úgy tűnik, alátámasztják a legendát a mesés város létezéséről. A monda szerint a Hét Pagoda városa olyan gyönyörű volt, hogy az istenek egy napon özönvizet zúdítottak rá. A monda szerint a városnak hét csodálatosan szép, faragott temploma volt, melyek közül hat azonnal víz alá került, a hetedik megmenekült és ma is a parton áll. A Parti Templomként ismert épületet a turisták és zarándokok gyakran látogatják. Az újabb ásatások szerint magát a Parti Templomot is elmosta az ár, és később kövenként építették újjá a tengerből.
A Parti Templomon látható faragások érdekes módon egy özönvíztörténetet ábrázolnak, mely sok hasonlóságot mutat a Bibliában leírtakkal. Az indiai változat szerint egy öreg bölcs lehozta a mennyből a Gangesz folyó istennőjét, Gangát, hogy megtisztítsa ősei lelkét. Amikor látta, hogy az özönvíz el fogja mosni a Földet, megbánta tettét és Siva isten közbenjárásért imádkozott. Siva isten az áradatot átengedte a haján, így szétoszlott azokra a patakokra és folyókra, melyek ma is folynak a világban. A kutatások szerint az utolsó jégkorszak alatt merülhetett el a város, ami azt jelenti, hogy legalább 5000 éves, és a Kr. e. 3000-re eső árvíz időpontja egyezik a Bibliában leírtakkal.
Mahábalipuram víz alatti romjait 2002-ben fedezték fel. Az expedíciósorán falak és négyszögletű kő épülettömbök maradványait azonosították az 5-8 méter mély vízben, alig 500-700 méterre a Parti Templomtól. Az elárasztott területet igen nagynak találták, melynek csak egy részét tudták feltárni.
A 2004-es szökőár visszahúzódó hullámai elmosták a homoküledéket, és a víz alatti város még több része vált láthatóvá. A legjelentősebb új felfedezés egy dombormű, amely egykor a templomfal része lehetett, és egy elefánt és egy repülő ló díszesen kifaragott feje látható rajta. Az elefánt feje fölött egy sziklafülke van, faragott istenszoborral.
A várost több mint 100 aprólékos kidolgozású szobor díszítette, melyekben az indiai kőfaragó- és szobrászmesterség legszebb darabjait csodálhatjuk meg. A Hét Pagoda mesés városának legtöbb emléke még felfedezésre vár. Jelenleg a tengerparton található Parti Templomot és a hatalmas faragott domborművet lehet megcsodálni.
Ez a cikk az Elveszett városok atlasza című könyv alapján készült.

Linda video