2014. február 28., péntek

Hamarosan új mix


Emese (European Medieval Settlement) Park, az élő történelem

Emese Park - ahol megelevenedik egy elfeledett világ. Bárki lehet időutazó, ha ellátogat az Emese Parkba, a középkori Várispánságba, ami a család apraját-nagyját egyaránt várja.


A főváros közelében, Szigethalmon található Emese Park kapuit átlépve, minden kalandvágyó a 10-11. század lenyűgöző világába csöppen. Olyan helyre, ahol a felnőttek és gyermekek a varázslatos korai középkor szereplőivé válnak, miközben játékosan, ám korhűen élik újra saját bőrükön tapasztalva a történelmet, az államalapítás időszakát.
A Szent István-kori faluban ne keressük a modern kor nélkülözhetetlennek tűnő vívmányait! A kézművesek, a jurtázó férfiak, vagy a lepényt sütő és a gyógynövénykertben kaprot szedő asszonyok korabeli ruhában és eszközökkel végzik mindennapi tevékenységüket, a bajvívó harcosok és az íjat feszítő ifjak pedig a vár tövében gyakorlatoznak.

Seholsziget Élménypark - Csillagfénytábor

Hol a legjobb? Hát sehol! Felejthetetlen kalandok és kikapcsolódás várja az egész családot festői környezetben, az egyedülálló stílusú Seholsziget Élményparkban Nőtincsen.


Nyugalom, békesség, harmónia, de közben izgalmas élmények a lovardában, az alkotó- és kovácsműhelyben, a játszótereken, a mini állatkertben, a kis vonaton, az erdei madárösvényen. Az uniós támogatással kialakított Csillagfény sátortábor és a Postakocsi Vendégház biztosít minden kényelmet és kalandot, ami a családi pihenéshez kell.

A Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont Kemenesalja eddigi leglátványosabb és legszórakoztatóbb idegenforgalmi célpontja.

A Ság-hegy lábánál magasodó építmény építészetileg és tudományos szempontból is egyedülálló, Magyarország egyetlen vulkanológiai látogatóközpontja. Megvalósításához az egykor működő tűzhányó, a Ság-hegy bazaltvulkáni kincsei adták az ötletet. A kiállítási anyag magas színvonalú tudományos munka eredménye. Közelebb hozza és megérteti a tűzhányók működését, mérhetetlen energiájukat, a Naprendszer léptékeit. Beszél a Föld gyomrában zajló folyamatokról, a vulkánokat felépítő magmáról és az abból keletkező kőzetekről. Látványos eszközökkel szemlélteti a tűzhányók formakincsét, mindent elsöprő, pusztító erejét, felszínalakító tevékenységét bolygónkon és a világűrben.

Új, látogatóbarát kulturális és ökoturisztikai attrakciók kialakítása a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Fővárosi Állat- és Növénykertben megnyitotta kapuit a Varázshegy kiállítás: egy 3200 négyzetméteres kiállító- és rendezvénytér a 34 méter magas, műemlék Nagysziklában.

Olyan szines a világ aminek látod So you can see what color the world






































































Linda video