2014. április 24., csütörtök

Látogatóközpont lehet a Turul-szobor környékén

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a kiírásban ajánlatokat kérnek 21. századi modern épületre, organikus, a természetbe illő létesítményre, valamint a természet és a civilizáció közötti átmenetet kapuként megjelenítő formára.
Mivel a Turul-szobor közelében csak egyszer és csak egy épületet lehet emelni, a terület kiemelt jellege miatt a létesítménynek emblematikus jelentősége lesz - tette hozzá a polgármester.
A látogatóközpontban régészeti, turisztikai és történelmi bemutatóhelyet rendeznének be, valamint egy vendéglőt alakítanának ki. A polgármester elmondta, hogy egyre több a kiránduló az emlékmű környékén és a Kő-hegyen. A turisták számát növeli majd, hogy 2014 nyarán átadják a hegy oldalában kialakított három sziklamászó útvonalat.
Az autópályáról is jól látható, fehér mészkősziklákon drótkötelekkel, kötélhidakkal 550 méteres mászóutat, via ferratát építenek ki. A Cseszneken lévő, hasonló létesítmény tatabányai alpinisták munkája, az ottani létesítményt hétvégenként átlagosan 500 látogató keresi fel.

2014. április 22., kedd

FÖLDKÖRÜLI PÁLYÁRA ÁLLÍTJÁK A NÉPRAJZI MÚZEUMOT

A Századvég tanulmánya szerint ez lehetne az a látványberuházás, ami még a fásult választókat is lenyűgözi.
neprajzi in space.jpg
Terek, metrók, utak és stadionok után valami nagyobb dobásra van szükség az őszi önkormányzati választások előtt, ezért a Kossuth térről lőnék ki a Kúria egykori épületét. A tervek szerint a kettes villamos közlekedését nem zavarná az indítás.
Ezenkívül a kormány elindít egy tombolát is: a nyertesek április 6-án a Seuso-tálakból ehetik majd a popcornt, miközben a választási közvetítést nézik a köztévé műsorán.

Linda video