2015. február 27., péntek

Boney M - Disco Megamix- Dj Ölvety (2015)

Rejtély: Hogyan verték át az egész világot

Finn Haagen Krogh ,Calle Halfvarsson

















Federico Pellegrino ,Petter Northug ,Martin Johnsrud Sundby































Rp gyorskorcsolya vk: ilyen még nem volt! Magyar siker a világkupán!

Sporttörténelmi tettet hajtott végre vasárnap Knoch Viktor azzal, hogy 500 méteren a leggyorsabbnak bizonyult a rövid pályás gyorskorcsolyázók erzurumi világkupaversenyén.  A 25 éves Knoch a sportág első magyar vk-győztese lett, egyben pályafutása első egyéni vk-érmét nyerte.
Knoch a negyed- és az elődöntőben, illetve a fináléban is legyőzte a háromszoros olimpiai bajnok kanadai Charles Hamelint
(Fotó: AFP)


Knoch a negyed- és az elődöntőben, illetve a fináléban is legyőzte a háromszoros olimpiai bajnok kanadai Charles Hamelint a viadal honlapja szerint. A döntőben a második helyen a kínai Vu Ta-csing végzett, Hamelin lett a harmadik.
„Nagyon boldog vagyok, nem számítottam ilyen eredményre. Fáradtnak is éreztem magam a németországi világkupa után, ráadásul a selejtezőből nem sikerült túl jó idővel továbbjutnom, ezért úgy számítottam, hogy a negyeddöntő akár végállomás is lehet a számomra” – mondta a távirati irodának Knoch Viktor. Hozzátette: a döntőben annyi szerencséje volt, hogy a rajt után közvetlenül a többiek kicsit összeütköztek, így meg tudott lógni.
A Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra összeállítású női váltó érdekelt lett volna a B döntőben, ám Heidum sérülése és Bácskai lázzal járó betegsége miatt a szakmai stáb visszaléptette a csapatot.
A szezon hat világkupaversenyének összesített eredményei alapján Knoch és Liu Shaolin Sándor végzett a legelőkelőbb helyeken a magyarok közül: előbbi 500-on ötödikként, utóbbi 1000 méteren hetedikként zárta az idényt. A férfi váltó negyedik, a női nyolcadik lett, így mindkettő versenyezhet a március közepén Moszkvában sorra kerülő világbajnokságon.
„A női vonalon végrehajtott fiatalítási koncepciónk sikeresnek bizonyult, igaz, ez leginkább az Európa-bajnokságon szerzett bronzéremben mutatkozott meg – értékelte a szezont a távirati iroda kérdésére Darázs István, a magyar szövetség (MOKSZ) gyorskorcsolya-ágazati igazgatója. – A fiúknál az elmúlt években elvégzett munkát láttuk beérni, nemcsak az Eb-n, hanem a vk-sorozatban is, ahol váltóban, valamint Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor révén egyéniben is nyertünk érmeket.”
Darázs István hozzátette, hogy a cél változatlanul a 2018-as pjongcsangi téli olimpián való sikeres szereplés.

 
A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

Linda video