Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2014. augusztus 11., hétfő

Magyarország legnagyobb bulija : a Sziget Fesztivál

Augusztusban a Magyarországon szórakozni vágyó közönség legfontosabb találkozóhelye immár több mint 20 éve egy sziget Budapest szívében. Az ország gyönyörű fővárosa egyébként is mágnesként vonzza az ide látogató vendégeket sokszínű kultúrális programjaival, de ez az egy hetes rendezvény különleges helyet foglal el a kínálatban : egy másik világba kerülhet aki ellátogat ide.
Csudai Sándor4 kicsi Magyarország legnagyobb bulija : a Sziget Fesztivál
Fotó: Csudai Sándor

A rendezvénysorozat 1993 – ban, a Diáksziget nevű fesztivállal kezdődött melynek közismert szlogenje is lett : „Kell egy hét együttlét”. A rendezvény helyszíne már ekkor a budapesti  Óbudai (Hajógyári)-sziget volt, mely azóta sem változott.
Balogh Zoltán kicsi Magyarország legnagyobb bulija : a Sziget Fesztivál
Fotó: Balogh Zoltán

A fesztivál a kezdetek óta minden évben megrendezésre kerül, folyamatosan törekedve a megújulásra és a sokszínűségre :
-   1994  – ben a világhírű woodstock – i fesztivál 25 éves jubileumának tiszteletére  Eurowoodstock néven megrendezett budapesti rendezvényen több eredeti Woodstock – i fellépő is koncertet adott.
-   A fesztivál a 2000 – es években a koncertek mellett már számtalan egyéb kultúrális produkció bemutatására törekedett – ekkor már zenei és egyéb téren is eltűntek a műfaji határok.
-   2011-ben Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a Sziget lett az első a Yourope(Európai Fesztiválszövetség) és a Virtual Festivals Europe által szervezett szavazáson a „nagyfesztiválok” versenyében.
Mohai Balázs2 kicsi Magyarország legnagyobb bulija : a Sziget Fesztivál
Fotó: Mohai Balázs

A budapesti Sziget Fesztivál szervezői a 2014 – es sajtótájékoztatón több újdonságról is nyilatkoztak az idei rendezvénnyel kapcsolatban :
-   szeretnék minél jobban kiaknázni Budapest egyedülálló vonzerejét, így  a Sziget Fesztivál idejére váltható City Pass segítségével a vendégek számtalan fővárosi szolgáltatást ingyenesen, vagy jelentős kedvezménnyel igénybe vehetnek (tömegközlekedés, egyes kultúrális helyszínek látogatása, stb.)
-   a berlini fal leomlásának 25. évfordulója alkalmából a Szigeten is kiemelt figyelmet kap a berlini kultúrális élet bemutatása
-   a szervezők látványtervezéssel kapcsolatos nemzetközi pályázatot hirdettek, melyre különböző installációkkal jelentkezhetnek az  alkotók , és egyúttal keresik a rendezvény „Szabadságszobrának” megálmodóját is.
-   Budapest szívében egész nyáron forog majd a Sziget Eye elnevezésű óriáskerék mely tavaly már óriási sikert aratott, és idén egy másik óriáskerék is várja majd a látogatókat – a fesztivál területén!
Balogh Zoltán2 kicsi Magyarország legnagyobb bulija : a Sziget Fesztivál
Fotó: Balogh Zoltán
A jelenleg „Fesztiválköztársaság”– nak is  nevezett rendezvény valójában akkor a legnagyobb élmény, ha folyamatosan, reggeltől estig jelen vagyunk és szívvel  – lélekkel belevetjük magunkat a forgatagba. Itt valóban egy másik világba léphetünk át egy hétig, és a legváratlanabb helyszíneken, a legizgalmasabb kalandok történhetnek meg velünk. Felsorolni is lehetetlen mennyi program, és hatás érhet  itt bennünket, a színvonalas és ezerarcú zenei kínálaton túl számtalan színházi program, cirkuszi előadás, vidámpark, mozi, különböző sportolási lehetőségek, és rengeteg izgalmas helyszín vár felfedezésre.
Csudai Sándor 3 kicsi Magyarország legnagyobb bulija : a Sziget Fesztivál
Fotó: Csudai Sándor

Ma már nagyon sok európai és a kontinensen kívüli országból is érkeznek vendégek, így a sokszínűség ebből a szempontból is garantált, a fesztiválozók kényelmét pedig különböző szolgáltatások : gyermekmegőrző, posta, éttermek, csomagmegőrző, gyógyszertár, értékmegőrző és nyelvi segítséget nyújtó sátrak biztosítják.
Az egy hetes buli hivatalos dalát 2014 – ben az Ivan & the Parazol nevű magyar zenekar jegyzi – a videóban pedig bemutatják a nézőknek milyen is a Sziget – életérzés!
Kálló Péter kicsi Magyarország legnagyobb bulija : a Sziget Fesztivál
Fotó: Kálló Péter

Aki ellátogat ide, valóban Európa legérdekesebb  „Fesztiválköztársaságának” tagja lehet!
(Forrás : itsHungarian.com, Sziget.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum