2015. május 18., hétfő

Folyamatosan melegszik az idő, a hőmérséklet a 30 Celsius-fokot is meghaladja a jövő héten

Tippek a nyári csúcsformához! Vágj bele még most!





















1 megjegyzés:

  1. Hétfőn napközben országszerte derült, napos, száraz idő valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de az Alföld egyes részein, valamint az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet, sőt északkeleten talaj menti fagy sem kizárt. A legmagasabb hőmérséklet 25 fok körül valószínű - derül ki közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményéből.
    Kedden sok napsütés várható, de délutántól dél felől erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és a déli tájakon már zápor, zivatar is kialakulhat. Zivatar környezetében akár viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb lehet a hajnal. Nappal 27-31-fokig melegszik a levegő. Szerdán a többórás napsütés mellett több helyen számítani lehet átmeneti viharos széllökésekkel kísért záporok, zivatarok kialakulására is. A minimumhőmérséklet 12 és 18, a maximumhőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.
    Csütörtökön a Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt viszont többórás napsütésre van kilátás. A Dunántúlon több helyen valószínű eső, zápor, esetleg zivatar is, míg a Dunától keletre inkább csak elszórtan lehetnek zivatarok. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 18 fok között, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon mindössze 15 és 22, ugyanakkor a Dunától keletre 23 és 30 fok között várható. Pénteken többfelé előfordulhat eső, zápor, akár zivatar is, ilyenkor átmenetileg erős vagy viharos széllökésekre is számítani lehet. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Nappal 16 és 31 fok között alakul a maximumhőmérséklet.
    Szombaton is több helyen - nagyobb eséllyel a keleti országrészben - kialakulhat zápor, zivatar, néhol tartós eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 20 és 29 fok között alakul. A több-kevesebb napsütés mellett szórványosan vasárnap is lehetnek záporok. A minimumhőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, nappal 22-27 fokig melegszik a levegő.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video