Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2016. július 14., csütörtök

Ingyenes hajózási kiállítás nyílt Siófokon

A kiállítás az elmúlt másfél évszázadot eleveníti fel. Több hajómakett, kikötő-, hajóterv és  hajónapló is látható, de kiállították annak az 1847-es hajózási vitel-bértáblának a másolatát, amely az első balatoni hajózási szezonban volt érvényes. De a kiállításon a 60-as évekig visszamenőleg is megtekinthetők a balatoni hajózás menetrendjei és kiadványai.
A tárlat tárgyakkal és képekkel idézi fel a hajózás múltját és jelenét a Balatonon. Kiemelt helyet kaptak a kiállításon a BAHART nosztalgiahajó flottájának tagjai, különösen az idén 125. születésnapját ünneplő Kelén és Helka nosztalgiahajók, melyek ma is népszerű rendezvény- és sétahajói a Balatonon hajózó utasoknak. A tárlat ingyenesen látogatható Siófok szívében július 12. és augusztus 26. között a KIKK színház galériáján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum