2012. december 21., péntek

TOP 5 NÉZETTSÉGŰ MŰSOR

Egy kalandos utazás a Föld legbámulatosabb természeti erői körül. Hogy mitől alakul ki egy tornádó, vagy mitől olyan erős egy hurrikán? Hogy a vulkánok milyen erővel törnek ki, és miért? Ezt mind megtudhatod ebből a sorozatból!

A Föld csodálatosan gazdag felszínét mutatjuk be úgy, ahogy csak a madarak látják. 24 részen keresztül lélegzetelállító képi világgal, és érdekesebbnél érdekesebb történetekkel mutatjuk be azokat a tájakat, amiket lentről figyelve nem is mindig tudunk úgy értékelni, mint madártávlatból. Ez a látvány kihagyhatatlan!

Utazd be az Amerikai Egyesült Államokat széltében-hosszában! Se útlevélre, se szállásra, se pénzre nem lesz szükséged. Most először madártávlatból gyönyörködhetsz ebben a változatos tájban, méghozzá a kanapédon fekve, miközben minden híres látnivalót útba ejtünk: hidakat, börtönöket, duzzasztógátakat. Szállj velünk a magasba!

Az atomrektorok ötöde földrengési zónákban épült. Egyáltalán mondhatjuk így azt, hogy az atomenergia egy teljesen biztonságos erőforrás?
2011-ben a Richter-skála szerint 9-es erősségű földrengés rázta meg Japán észak-keleti partját, előidézve egy gigászi cunamit. Az ország óriási pusztítást és rombolást szenvedett el. Ha ez még mind nem lett volna elég, a fukushimai atomreaktorok megrongálódtak, az egyik fel is robbant, aminek következtében a japán kormány nukleáris vészhelyzetet hirdetett ki. A film körbejárja a katasztrófa részleteit, hogy megtudjuk pontosan mi is történt.

2009. február 7-én Ausztrália történelme eddigi legnagyobb katasztrófáját szenvedte el. A "Fekete Szombat" 173 ember életét követelte, majdnem 8000 hajléktalant hagyott maga után, és több millió hektár bozótost pusztított el. Ezzel a dokumentumfilmmel emlékszünk meg erről a soha nem látott tűzviharról, ami sebesebb, forróbb és kiszámíthatatlanabb volt minden eddiginél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video