2013. augusztus 20., kedd

Egy trópusi vihart kísérő özönvízszerű eső következtében szinte teljesen megbénult az élet hétfőn a Fülöp-szigeteki fővárosban, Manilában. Accompanying a tropical storm torrential rain due almost entirely paralyzed for life on Monday in the Philippine capital, Manila.

Egyes városrészekben derékig érő víz hömpölygött. A 12 millió lakosú város nyomornegyedeiben több helyütt a bádogviskók tetején kerestek menedéket az emberek, próbálva menteni azt a keveset, amijük van. Az iskolákban szünetel a tanítás, zárva maradt a tőzsde, és nem nyitottak ki a hivatalok, a bíróságok és a nagykövetségek. A meteorológia Manila egész területére és környékére a legmagasabb fokú, piros riasztást adta ki.

Some neighborhoods waist-deep water flowed. The 12 million inhabitants of slums in several places at the top of bádogviskók sought refuge for people trying to save what little they have. The schools stopped teaching, the stock market remained closed and not open to the authorities, the courts and embassies. The meteorology throughout Manila and its environs was the highest red alert.

A Fülöp-szigeteki fővárosban az utóbbi időben gyakoribbá vált, hogy egyes városrészek víz alá kerülnek. Ennek oka az erdőirtás és az, hogy eltömődtek a csatornák és vízelvezető árkok. A város fejlesztése nem tud lépést tartani a rengeteg betelepülővel. A Fülöp-szigeteken évente húsz trópusi ciklon vonul végig.
A Fülöp-szigetek fővárásának utcáin hömpölyög a víz
A Fülöp-szigetek fővárásának utcáin hömpölyög a víz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video