2013. szeptember 6., péntek

Román-magyar: már áll a bál Bukarestben

A délután folyamán több összecsapás is volt magyar szurkolók és román csendőrök között. A kintről érkező hírek szerint a drukkerek isznak, skandálnak és rongálnak. Komoly büntetést kaphatunk, ha súlyosbodik a helyzet.

Órákkal a román-magyar labdarúgó vb-selejtező előtt többször is összetűzésbe keveredtek a magyar szurkolók a román csendőrséggel, illetve román szurkolókkal. A magyar-román zárt kapus mérkőzés után várhatóan nem ússzuk meg kisebb büntetéssel, ha komolyabb balhé lesz akár ki is zárhatják a magyar csapatot a szurkolói miatt. A helyszíni beszámolók szerint több mint ezer magyar utazott ki Bukarestbe, sokan közülük már ittas állapotban vannak. Ha nyerne a ma este nyolc órakor kezdődő mérkőzésen a magyar válogatott, azzal lépésnyire kerülne a pótselejtezőt érő második helyhez a csoportjában. Itthon döntetlent játszottunk ellenük.

17:40 Minden drukker megérkezett, nincs hír újabb összecsapásról

A prosport.ro úgy tudja, hogy az öt sérültből hármat a Pantelimon kórházba szállítottak. Az intézmény szóvivője elmondta, hogy bár voltak sérüléseik részegség okozta elesésekből származtak. Eközben az utolsó magyar szurkolók is megérkeztek a stadion környékére. Kevés köztük a józan a híradások szerint.
Lenyugodtak a kedélyek. A szurkolói zónát ezer rendőr őrzi, a stadionban nem lesznek visszaélések - mondta Georgian Enache, rendőrségi szóvivő. Több magyar szurkolót bevittek a rendőrségre - írja a manna.ro.

17:02 - Megkéseltek egy magyar drukkert

Az nb1.hu, a szurkolókkal egy vonaton utazó munkatársa azt írta, hogy a pályaudvaron történt összecsapásban nem sérült meg senki, de úgy tudja, hogy csütörtök este megkéseltek egy diósgyőri szurkolót.A prosport.ro öt sérültről ír, köztük egy rendőrről. A digisport.ronak niylatkozó helyiek egyébként úgy látták, hogy nyugodtan ittak a magyarok, a problémák akkor kezdődtek, mikor megjelentek a rohamrendőrök, hogy átkísérjék őket a szurkolói zónába. Ott egyébként már nem lehet alkoholt kapni.

16: 38 Isznak és rongálnak a magyarok?

A manna.ro beszámolója alapján heten is orvosi ellátásra szorultak a meccsre kiutazók közül, de ők nem összecsapások áldozatai, hanem túlzott alkoholfogyasztás miatt kellett segíteni rajtuk. A hírportál azt írja, hogy a drukkerek megrongálták a bukaresti tömegközlekedési vállalat két járművét is, és voltak, akik petárdákat dobtak ki az őket a szurkolói zónába szállító buszokból. A prosport.ro információi szerint sokáig nyugalom és béke honolt a szurkolói zónában, de nem sokkal ezelőtt ott is kisebb összetűzés volt magyarok és a rohamrendőrök között.
Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

15: 58 - Balhé a különvonatosok körül is

Megérkezett Bukarestbe péntek délután a magyar szurkolói különvonat: a rajta utazók egy csoportja szóváltásba keveredett, majd összecsapott a román csendőrséggel. A nagy erőkkel készültségben álló rendőrség rövid dulakodás után autóbuszokba terelte és elszállította a hangoskodó szurkolókat.
A különvonatot magyarokat gyalázó, "bozgori" (hazátlan) skandálással fogadták a bukaresti Északi pályaudvaron összegyűlt kíváncsiskodók, amire a magyarok közül többen "cigányok" kiabálással" és sörösüvegek dobálásával válaszoltak.
A pillanatokon belül kialakult dulakodás során a magyar szurkolók ellen gumibotokat és könnygázt vetett be a rendőrség, majd beterelte őket az odakészített buszokba. A rendőrség szóvivője szerint sikerült az agresszív szurkolókat elkülöníteniük, "akik nem fogják a stadionban látni a meccset".

15: 28 - Balhé a belvárosban

Összecsapott a rendőrökkel pénteken Bukarest történelmi belvárosában az esti labdarúgó világbajnoki-selejtezőre érkezett magyar szurkolók egy csoportja.
A román hírtelevíziók élő közvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román rendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a rendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük.
A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről. A rendőrség szóvivője szerint senki sem sérült meg, és sikerült helyreállítani a rendet.

15: 20 - Támadás magyar szurkolók ellen

Román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd (Seschiz) környékén - közölte az MTI-vel a Maros megyei rendőrség.

"Nem tudjuk miért álltak meg, és volt-e szóváltás közöttük. A román csoport néhány dobozt dobott a magyar rendszámú gépkocsi felé és betörték két ablakát. A rendőrséget egy órával később értesítették és rongálás miatt tettek feljelentést a segesvári rendőrségen" - mondta Gabriela Stoica rendőrségi szóvivő.
Videó - A magyar szurkolókat szállító vonat indulása Budapestről:
Bukarest központjában egy, a csoporttól leszakadt magyar szurkolót vertek meg ismeretlenek: a sértett kisebb sérülést szenvedett, amit a kihívott mentőautóban azonnal elláttak - közölte a Mediafax hírügynökség.

Amiről szólnia kéne a ma estének - Sok múlik a meccsen

Korábban, péntek hajnalban öt magyar szurkolót állított elő Bukarestben a helyi rendőrség, miután összetűzésbe keveredtek egy román csoporttal.
Az Athena Intézet információi szerint a Betyársereg nevű szélsőséges csoport balhét tervez a péntek esti meccs előtt, alatt, vagy után. Romániában rendőrök ezrei készültek a mérkőzésre és a magyar drukkerekre: összesen 3400 rendőr vigyáz rájuk.

Forrás: MTI
Ma este nyolc órától sorsdöntő mérkőzést vív a magyar válogatott a román ellen a pótselejtezőt érő második helyért. Budapesten zárt kapus mérkőzésen a hajrában kapott góllal buktuk el a három pontot. Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint az elmúlt három év legjobbját kell nyújtania a magyar csapatnak a sikerhez.
Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történtek miatt zárt kapus magyar-román (2-2), aHonvéd szigorú UEFA-büntetése után nyilvánvaló, bármilyen balhé, cigányozás, zsidózás, erdélyezés hangzik fel, netán egy papírzspkendőnyi uszító molinó emelkedik fej fölé ma este Bukarestben, a FIFA példás szigorral csap majd le a Magyar Labdarúgó Szövetség soron következő rendezvényeire. Az opciók: egymást követő több zárt kapus meccs vagy a válogatott végső kizárása a világbajnoki selejtezőkből.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video