2014. július 9., szerda

Brazília-Németország 1-7


Miroslav Klose a vb-történelem legtöbb gólt szerző játékosa
Fotó: Europress Fotóügynökség 
Nem kezdett rosszul a házigazda Brazília a keddi elődöntőben, ám Németország szerzett vezetést a 11. percben Thomas Müller révén. Ami ezután következett, arra talán még a német szurkolók sem számítottak: a sérült Neymar és az eltiltott Thiago Silva távollétében széteső brazilok csak asszisztáltak az európai együttes örömjátékához. Klose előbb történelmet írt – meglőtte a 16. vb-gólját –, aztán Kroos duplázott, majd Khedira is beköszönt, így a 29. percben már 0-5 virított az eredményjelzőn!
A második félidőnek lendületesen vágott neki Brazília, azonban hiába a nagy helyzetek, Neuer mindent védett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött is az újabb német gól, a csereként beálló Schürrle talált be, majd ugyanő a 79. percben a rövid felsőbe bombázott. A végére összejött a szépítés, Oscar nem sokkal a hármas sípszó előtt mattolta Neuert, azonban így is 1-7 lett a vége.
Korábban csak egyszer verték el ennyire a brazil labdarúgó-válogatottat, 1920-ban Uruguay győzte le 6-0-ra a Selecaót. Ha mindez nem lenne elég, Brazília hazai környezetben 62 tétmérkőzést követően kapott ki ismét - 1974-ben Peru 3-1-re nyert. Világbajnoki házigazda sem kapott ki még ennyire.
Németország 1954, 1974 és 1990 után negyedszer lehet világbajnok, amennyiben a vasárnapi, riói fináléban nyer a szerdán sorra kerülő argentin-holland párharc győztese ellen.

Eredmény - labdarúgó-világbajnokság, elődöntő

Belo Horizonte, Játékvezető: Marco Rodríguez (mexikói)
Brazília - Németország 1-7 (0-5)
Brazília: Julio César – Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo – Luiz Gustavo, Fernandinho (Paulinho, a szünetben) – Hulk (Ramires, a szünetben), Oscar, Bernard – Fred (Willian, 70.) Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
Németország: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels (Mertesacker, a szünetben), Höwedes – Khedira (Draxler, 76.), Schweinsteiger – Müller, Kroos, Özil – Klose (Schürrle, 58.) Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző: Oscar (90.) illetve Müller (11.), Klose (23.), Kroos (25., 26.), Khedira (29.), Schürrle (69., 79.)
Sárga lap: Dante (68.)
Piros lap: -
Videó - Az első öt német gól gyors egymásutánban:
90+2. PERC: Vége a mérkőzésnek, Németország 7-1-re nyert és bejutott a döntőbe!
Két perc a ráadás.
90. PERC: GÓÓÓL!!! Szépít Brazília, Oscar törte meg a hazai gólcsendet, 1-7!
90. PERC: Özil mehetett egy az egyben a kapura, de mellé lőtt.
89. PERC: Semmi, de tényleg semmi nem jön össze Brazíliának. Most Oscar lőtt éles szögből, de a labda elment keresztbe. Ráadásul bedobással folytatódik a játék.
85. PERC: Ramires célozta meg az alsó sarkot, de Neuer erre a lövésre is odaért.
79. PERC: GÓÓÓL!!! Ez már kezd nagyon kínossá válni... Schürrle lőhetett közelről és kipókhálózta a rövid felsőt, 0-7!
76. PERC: Khedira le, Draxler be.
74. PERC: Willian kísérletezett a szélről, de Neuer a helyén volt.
70. PERC: Kihasználta utolsó cserelehetőségét is Brazília, a közutálatnak örvendő Fred hagyta el a pályát, Willian bizonyíthat a helyén.
69. PERC: GÓÓÓL!!! Ott a hatodik, Lahm centerezése után csak az volt a kérdés, hogy Müller, vagy Schürrle szerez gólt, utóbbi tette meg, 0-6!
68. PERC: Dante kapott sárgát.
67. PERC: Julio César mentett kifutva, két német futott üresen a kapuja felé.
66. PERC: A Skót Labdarúgó Szövetség a Twitteren emlékeztetett mindenkit, hogy az első Eb-selejtezőjüket épp Németország ellen játsszák majd Dortmundban. "Remek" - ezzel zárult az üzenet.
62. PERC: Most Maicon esett el a tizenhatoson belül, de nem fújtak tizenegyest. Mondjuk nem is volt mire.
61. PERC: Müller most távoli lövéssel próbálkozott, de César kitornázta szögletre. A sarokrúgás veszélytelen volt.
60. PERC: Újabb rossz brazil passz után Müller került helyzetbe, de Julio César védett.
59. PERC: Fred gyenge lövése nem okozott gondot Neuernek.
58. PERC: A rekorder Klose hagyja el a pályát, Schürrle a helyén.
57. PERC: David Luiz nem szívbajos, 0-5-nél tette haza mellel a labdát, Julio César résen volt.
54. PERC: NeuerPaulinho bombázta kapura kétszer is a labdát közelről, de a német hálóőr mindkétszer védeni tudott.
52. PERC: Oscar! A tizenhatoson belül kapta üresen a labdát, de belelőtte Neuerba.
51. PERC: Fred tette le a labdát Ramiresnek, aki még elérte azt az alapvonal előtt, középre passzolt, de Neuer ütötte ki a lasztit Oscar elől. Végre egy veszélyes brazil helyzet!
49. PERC: Oscar vette át rosszul a labdát, majd átesett Mertesackeren, a játékvezető továbbot intett.
46. PERC: Folytatódik a meccs! Cserék mindkét oldalon, a braziloknál Ramires jött be Hulk ésPaulinho Fernandinho helyére, míg a túloldalon Mertesacker váltja Hummelst.
Vége az első félidőnek, Németország 5-0-ra vezet. Maradjanak velünk a második félidőre is!
45. PERC: Egy perc lesz a ráadás.
43. PERC: Az utóbbi percekben Brazília próbálkozott, de továbbra sincs átütőerő a Selecao játékában.
39. PERC: Özil lőtt fölé egy szabadrúgást. Bosszankodott utána.
Brazília eddigi legnagyobb vereségét 1920-ban szenvedte el, Uruguay akkor 6-0-ra nyert.
36. PERC: Semmit nem változott a játék képe, Brazília teljesen veszélytelen a német kapura, míg Németország higgadtan gurigázik a hazai térfélen.
32. PERC: Kroos lőtt kapásból, Fernandinhón pattant meg a labda, mellé.
29. PERC: GÓÓÓL!!! Hát ilyen már tényleg nincs! A németek ismét kipasszolták az eléggé elulteljesítő brazil védelmet, most Özil lövetett gólt Kheidrával, 0-5!
27. PERC: Csak nézünk ki a fejünkből. Mi történt itt? Erre talán még a német drukkerek sem számítottak.
26. PERC: GÓÓÓL!!! Ilyen nincs, ott a negyedik német gól is! Kroos ismét, egy eladott labda után Khedira volt önzetlen, 0-4!
25. PERC: GÓÓÓL!!! Ott a harmadik német gól! Lahm keresztbe lőtt labdáját Müller még nem találta el, de a hosszún érkező Kroos a kapuba bombázott kapásból, 0-3!
23. PERC: GÓÓÓL!!! Már kettővel vezet Németország! Klose első lövését még védte Julio César, de a duplázást már nem hagyta ki a történelmet író csatár, akinek ez volt a 16. vb-gólja, ami immáron egyedülálló rekord!
21. PERC: Klose cselezte túl magát a brazil tizenhatos előtreében, majd fiatalabb játékosokat megszégyenítő módon sprintelt Julio César irányába - egy bedobást kiharcolt.
17. PERC: Marcelo tört be a tizenhatoson belülre, Lahm tisztán szerelte, de a hazai játékos azért reklamált egy kicsit egy büntető reményében. Brazíliának be kellett érnie egy szöglettel, de nem volt veszélyes.
15. PERC: Ha meg nem is fogta a brazilokat a gyorsan bekapott gól, helyzetet nem nagyon tudnak kidolgozni a házigazdák.
11. PERC: GÓÓÓL!!! Vezet Németország! Az első német szöglet után Müller maradt bántóan üresen a kapu előtt és Julio Césra lábai között a hálóba belsőzött, 0-1!
8. PERC: Éledezik Németország is! Müller húzott el a jobb szélen, átívelte a labdát a hosszún érkezőÖzilnek, aki erős keresztpasszt választott, Khedira kapáslövése a blokkban akadt el. Kezezést reklamált a középpályás, de hamar feladta.
4. PERC: Aktívan kezd Brazília, most épp Hulk tette be a labdát középre a bal szélről, de Neuermegkaparintotta a bogyót az érkező Bernard elől.
3. PERC: Marcelo vállalkozott egy lövésre a tizenhatos előteréből, Neuer angyali nyugalommal nézte végig, ahogy a labda a kapu mellett elgurult.
2. PERC: Hamar szöglethez jutott a házigazda, de a német védők kifejelték a középre ívelt labdát.
1. PERC: A piros-feketében játszó németek kezdték el a meccset, a házigazda a szokásos szerelésében.
Köszöntjük a Kedves olvasókat, hamarosan kezdődik a döntőnek is beillő összecsapás! A sérült Neymar helyén Bernard a brazil kezdőben.

ELŐZETES

Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány pályafutása egyik legnehezebb feladata előtt áll, mivel kedden, a németek elleni világbajnoki elődöntőben legnagyobb sztárja, Neymar nélkül kell győzelemre vezetnie a házigazdák labdarúgó-válogatottját, melytől a helyi szurkolók egyértelműen aranyérmet várnak.
"Neymar hiányozni fog nekünk" - mondta Oscar, a brazilok középpályása. - "A legjobb, amit tehetünk, hogy csapatként futballozunk, s remélem, bárki szerepel is a helyén, jól fog játszani."
A közvélemény és a szakértők szerint is óriási előnyt jelent Neymar sérülése a sorozatban negyedik világbajnoki elődöntőjére készülő németeknek, az európai csapatnál ennek ellenére sajnálják, hogy nem futballozhat ellenük a fiatal támadó.
"Mindannyian szomorúak vagyunk, hogy nem játszhat" - nyilatkozta Bastian Schweinsteiger. -"Mindig az a jó, ha a legnagyobb sztárok a pályán vannak. Ugyanakkor azt hiszem, a csapattársai még jobban fognak hajtani, mert most már miatta is meg akarják nyerni a világbajnokságot."
Németország az utóbbi időben valamennyi tornán kiválóan játszott, ám a nagy sikerrel adós, világbajnokságot ugyanis legutóbb 1990-ben, míg Európa-bajnokságot 1996-ban tudott nyerni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video