2016. október 23., vasárnap

Plitvicei-tavak: Horvátország gyöngyszeme3 megjegyzés:

  1. Gondolom nem mondok újdonságot azzal, hogy Horvátország talán legszebb helye Plitvice. A Plitvicei-tavak (horvátul: Plitvička jezera) Európa egyik legszebb természeti látványossága. Nemzeti park és természetesen az UNESCO Világörökségének listáján is szerepel, hiszen nemcsak szép, de gazdag a növény- és állatvilága is és több védett fajnak ad otthont. A horvátok hét nemzeti parkja közül a legjelentősebb.

    VálaszTörlés
  2. Igazából erről nem is tudom, mit lehetne írni azon kívül, hogy gyönyörű, szuper, lélegzetelállító, meseszép, fantasztikus, csodás, lenyűgöző... és így tovább. Valóban egy olyan hely, amit egyszerűen nem lehet kihagyni, ha Horvátországban jár az ember. Látni kell, és kész. Egy napot feltétlenül rá kell szánni a szabadságból. De nem úgy, ahogy mi tettük, hogy útban hazafelé álltunk meg, letérve az útról és akkor nem is mertük bejárni rendesen, mivel nem akartunk túl fáradtan folytatni a vezetést. Érdemes akár egy egész napot ott eltölteni, hogy nyugodtan tudjuk élvezni a természetnek ezen ajándékát. Kalap vagy fejkendő nélkül ne induljunk neki, ha nem lett volna, biztosan napszúrást kaptam volna. Víz is legyen nálunk! A mobilt kapcsoljuk ki és ha lehet, ne készítsünk túl sok fotót sem - inkább élvezzük a tündérkertszerű hangulatot. Maga a mennyország!

    VálaszTörlés
  3. Extra tipp: Ha van rá idő és kedv, érdemes megnézni a közelben lévő Rastoke nevű falut (az 1-es úton található, 30 km-re Plitvicétől Zágráb felé). Szép kis házak, régi, de jó állapotban lévő malmok és persze vízesések várnak Rastokeban, ahova mi sajnos nem jutottunk el, bár hallottunk a helyről. Talán majd legközelebb.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Blogarchívum