Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2014. február 8., szombat

Norvégiának is van már egy aranyérme Szocsiban

A norvég Marit Björgen nyerte a női sífutók 15 kilométeres üldözéses versenyét a Szocsiban zajló téli olimpián.

Alig ért véget a férfihódeszkások slopestyle döntője, melyen átadták a 2014-es olimpia első aranyérmét, a női sífutóknál is érmet osztottak, méghozzá a női 15 kilométeres üldözéses versenyben. A versenyzők a táv első felét klasszikus, a másodikat szabadstílusban teljesítették.

Marit Björgen öröme
Fotó: Europress Fotóügynökség
A szám nagy esélyese, a norvégok 12-szeres világbajnoka, Marit Björgen volt, aki Vancouverben 3 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet nyert. Nos, a 33 esztendős norvég sífutó nem okozott negatív meglepetést szurkolóinak, már féltávnál is vezetett és ugyan svéd riválisa megszorongatta kicsit, az utolsó kanyarban beelőzte Charlotte Kallát és közel két másodperccel nyert.
A második a svéd Charlotte Kalla lett, a harmadik pedig az a norvégi Heidi Weng, aki élete első felnőtt olimpiáján vett részt, mivel még csak 22 esztendős.
Magyar versenyző ebben a számban nem indult.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum