2013. december 8., vasárnap

Tombolt a szél, csúsztak az utak - balesetek országszerte

A havas, csúszós utakon országszerte több baleset is történt. A Pest megyei Nagykovácsiban busszal ütközött egy autó, hárman, köztük egy alig féléves csecsemő is súlyosan megsérült. Az M5-ös autópályán négy autó is megcsúszott, több járművön nem volt téli gumi.

A felismerhetetlenségig összetörött az autó eleje az ütközéstől Nagykovácsiban. A kocsi szemből rohant bele egy menetrend szerint közlekedő buszba délelőtt, valószínűleg megcsúszott a jeges úton. Az autóban hárman utaztak, köztük egy alig féléves csecsemő. Ő súlyos koponyasérülést szenvedett, sokáig a buszban látták el a mentősök.

A kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították a Heim Pál kórházba, ahol megműtötték. Állapota stabil, de nincs túl az életveszélyen. Az autót vezető nő és a másik utas is súlyos sérüléseket szenvedett. A buszon utazók közül senki sem sérült meg.

Sorra csúsztak meg az autók a havazás miatt az M5-ös autópályán is. A sztrádán rövid idő alatt négy baleset is történt.
Kecskemét határában egy bolgár mikrobusz borult árokba. A 8 utas közül kettőt kórházba szállítottak, egy nő súlyos gerincsérülést szenvedett. A Budapest felé vezető oldalon később egy olasz kisteherautó is lecsúszott az útról. Egyik járművön sem volt téli gumi.
A sztráda kiskunfélegyházi szakaszán egy lovakat szállító autó utánfutója borult fel. Az állatok elszabadultak, de nem esett bajuk. A pályát egy ideig teljesen lezárták. Ugyanennél a résznél egy külföldi autó is megcsúszott és az árokba csapódott. A sofőr sérülések nélkül úszta meg a balesetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video