Egy igazi szilveszteri buli elképzelhetetlen alkohol és tűzijáték nélkül. Az év végén jól esik kiereszteni a fáradt gőzt. Alkoholmentes vitaminkoktéljainkkal a gyerekekre és a kismamákra gondoltunk. Nem a mámor, hanem a kényeztetés van most főszerepben!
Díszes pohárból színes italokat kortyolgatni szinte mindenkinek, mindenkor jól esik. Nem véletlen, hogy a koktéloknak a megjelenésük óta töretlen a sikerük. A "virgin", azaz az alkoholmentes koktélok, azok számára nyújtanak örömöt, akik vagy kénytelenek kihagyni, vagy eleve nem szívesen élnek az alkohol okozta mámorral.
A rengeteg izgalmas ízű alapanyag találkozása egy új ízvilágot mutathat be, így aki szereti a konyhai élmények kreatív oldalát, az hamar rákaphat az otthoni koktélkeverésre. Gyermekeink kicsit felnőttnek érezhetik magukat, ha a koktélozásnak megadjuk a módját: díszes poharakba, színes szívószálakkal és esernyőkkel kínáljuk a nedűt. Mi most a tél kedvelt zöldségeit, gyümölcseit és fűszereit fogtuk egy csokorba és házasítottunk egymással édeset, savanyút, lágyat, harsányat.
Céklás, répás, almás vitaminkoktél
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 2 személyre:
1 fej cékla
2 szál répa
3 db alma
1 kávéskanál fahéj
1 csipet szegfűszeg
2 db tört kardamom
A zöldségeket és gyümölcsöt megtisztítom és gyümölcscentrifugába dobom. A kinyert levet fahéjjal, szegfűszeggel és kardamommal fűszerezem. Ha nincs gyümölcscentrifuga, akkor aprítóban felaprítom és egy tiszta nejlonharisnya segítségével a gyümölcsök levét kipréselem.
Ananászos-banános álomkoktél
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 2 személyre:
1 ananász
2 banán
2 dl zabtejszín
1 teáskanál gyömbér vagy egy körömnyi friss gyömbér reszelve
1 csipet szerecsendió
A gyümölcsöket megtisztítom, az ananász levét kicentrifugálom. A banánt karikára vágom és egy magas falú edénybe teszem. Az ananász levét és a tejszínt hozzáöntöm és a fűszereket is belekeverem. Botmixerrel egyneműsítem.
Déligyümölcsös koktél fergeteg
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 2 személyre:
3 db narancs
2 db kivi
1 db érett mangó
1 teáskanál gyömbér vagy egy körömnyi friss gyömbér reszelve
1 vanília rúd kikapart belsejének a negyede
A gyümölcsöket meghámozzuk, felszeleteljük és a narancsot és a kivit gyümölcscentrifugával kicentrifugáljuk, és a fűszerekkel elkeverjük. A mangót botmixerrel pépesítjük. Hosszú poharak aljára a mangós püréből kanalazunk, majd mélyhűtőben megfagyasztjuk. A kivis narancslét a fagyott pürére öntjük.
Céklás, répás, almás vitaminkoktél
Elkészítési idő: 15 perc
Tudta-e?
A kardamomot itthon kevesen ismerik, főként bio- és ázsiai boltokban lehet beszerezni. Ez az Indiában őshonos fűszer nem csak sütemények ízesítésére, de kávé, tejes italok fűszerezésére is alkalmas, továbbá rizses és húsos ételeinket is színesíthetjük vele. Segíti az emésztést, a puffadás kiváló ellenszere.
1 fej cékla
2 szál répa
3 db alma
1 kávéskanál fahéj
1 csipet szegfűszeg
2 db tört kardamom
A zöldségeket és gyümölcsöt megtisztítom és gyümölcscentrifugába dobom. A kinyert levet fahéjjal, szegfűszeggel és kardamommal fűszerezem. Ha nincs gyümölcscentrifuga, akkor aprítóban felaprítom és egy tiszta nejlonharisnya segítségével a gyümölcsök levét kipréselem.
Ananászos-banános álomkoktél
Elkészítési idő: 15 perc
Tudta-e?
Az ananász a fogyókúrázók kedvenc gyümölcse, mert kiválóan tisztít, gyorsítja az emésztést és égeti a zsírt. Édes ízének köszönhetően csökkenti az édesség utáni vágyat, kalóriatartalma csekély: 100 grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz.
1 ananász
2 banán
2 dl zabtejszín
1 teáskanál gyömbér vagy egy körömnyi friss gyömbér reszelve
1 csipet szerecsendió
A gyümölcsöket megtisztítom, az ananász levét kicentrifugálom. A banánt karikára vágom és egy magas falú edénybe teszem. Az ananász levét és a tejszínt hozzáöntöm és a fűszereket is belekeverem. Botmixerrel egyneműsítem.
Déligyümölcsös koktél fergeteg
Elkészítési idő: 15 perc
Tudta-e?
A mangó kiváló gyulladáscsökkentő, immunerősítő, rákmegelőző, vízhajtó és méregtelenítő hatással bír. A konyhában rengeteg felhasználási formában ismert: saláta, gyümölcsköret, lekvár vagy csatni is készülhet belőle.
3 db narancs
2 db kivi
1 db érett mangó
1 teáskanál gyömbér vagy egy körömnyi friss gyömbér reszelve
1 vanília rúd kikapart belsejének a negyede
A gyümölcsöket meghámozzuk, felszeleteljük és a narancsot és a kivit gyümölcscentrifugával kicentrifugáljuk, és a fűszerekkel elkeverjük. A mangót botmixerrel pépesítjük. Hosszú poharak aljára a mangós püréből kanalazunk, majd mélyhűtőben megfagyasztjuk. A kivis narancslét a fagyott pürére öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.