Hány személyre: | 4 fő |
A recept neve: | Bundás lazac padlizsán hajóval |
A recept elkészítési ideje: | 90 perc |
Mennyire könnyű étel: | nagyon könnyű |
Mennyire körülményes a recept elkészítése: | átlagos |
Egyéb megjegyzés: | Az elkészítéskor csak nagyobb padlizsánt sikerült beszerezni, így mi a padlizsánt négy részbe vágtuk |
Milyen bor illik hozzá?: | Hilltop Pinot Grigio |
Milyen aperitif illikhozzá: : | száraz fehér Martini |
Bundás lazac padlizsán hajóval hal elkészítéseA padlizsán hajó elkészítése1. A padlizsánokat jól megmossuk, hosszában kettévágjuk, belsejüket kivájjuk, úgy, hogy kb. 0,5 cm husa maradjon. Megpucolni nem kell! 2. A padlizsánok belsejét felkockázzuk ezt, és a félbevágott padlizsánokat besózzuk, megvárjuk amíg levet enged (kb. 1/2 óra) majd lecsorgatjuk a levét. Fontos, mert a lé keserűvé teszi az ételt. 3. A vöröshagymát, a paradicsomot és a szárított paradicsomot, a kruplit kockára vágjuk, a paprikákat apró darabokra. 4. A szárított paradicsom olaját felforrósítuk egy serpenyőben, a vöröshagyma kockákat megfonnysztjuk, rátesszük a padlizsán- és a krumplikockákat, rövid párolás után a friss és a szárított paradicsomot, majd a paprikákat. Összesütjük, sóval és a fokhagymával ízesítjük. 5. A kivájt fél padlizsánokat beolajozott tepsibe tesszük, beletöltjük a zöldség keveréket és 180 oC-os sütőben alufóliával letakarva 20 percig sütjük. 6. Levesszük az alufóliát, a tetejére szórjuk az összemorzsolt feta sajtot és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. A bundás lazac készítése 1. A leveles tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és akkora szeleteket vágunk belőle, ami a lazac szeleteket befedi. 2. A tészta telejére éles késsel rácsos mintát vágunk 3. A lazac szeleteket kevés olajban elősütjük mindkét oldalukon (kb. 5-5 perc sütés, a hal vastagságától függően) 4. Kiolajozott tepsibe szedjük a lazac szeleteket, bőven megkenjük a zöld pestóval és beborítjuk a leveles tésztával. 5. A tészta tetejét megkenjük tojás sárgájával és durvára tört diót szórunk rá. 6. A tepsit sütőbe tesszük és kb. 180 oC-on addig sütjük, amíg a tészta teljesen át nem sül. (kb. 30 perc) Ha a leveles tésztából maradék lesz, csináljunk belőle vékony szeletet, és ugyan úgy kenjük be tojássárgával, szórjuk meg dióval és süssük ki a hús mellett a tepsiben. Bundás lazac padlizsán hajóval hal tálalásaA budás lazac a padlizsán hajó mellett úszik, a hajón egy citromfű levél van, mellette egy gerezd citrom |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.