Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2013. december 2., hétfő

300 méteren múlt a frontális vonatbaleset

Alig 300 méterre állt meg egymástól a Budapest–Vác–Szob-vasútvonalon Vác és Verőce állomások között az Avala nemzetközi gyorsvonat és a Szobra közlekedő személyvonat, amelyek azonos vágányon, szemben haladtak egymással hétfő délelőtt – írja az MTI a Mávinformra hivatkozva.

A gyorsvonatot a jelző, a másik szerelvényt pedig a mozdonyvezető állította meg időben, így nem történt baleset. A MÁV Zrt. szakemberei a közlekedésbiztonsági szervezet bevonásával azonnal megkezdték a körülmények kivizsgálását.
unnamed
A két vonat egymástól 300 méterre állt megFotó: Olvasónk
A helyszíni vizsgálat befejezéséig a pótlóbuszok Vác és Verőce között szállítják az utasokat. Az átszállások miatt 20-30 perces késéssel kell számolni. 
A vonaton volt? Látott valamit? Írjon nekünk a tema@mail.index.hu címre!

Nem az első eset

Idén szeptemberben Kelenföld és Háros közöttfordult elő hasonló eset, amikor ugyanazon a vágányon haladt egymás felé a Pécsről érkező Tubes Intercity és a Szombathelyre induló gyorsvonat. A két vonat egymástól száz méterre állt meg.
A MÁV szerint tudtak a hibáról, mivel a szakaszon a biztosítóberendezés hibája miatt csak egy vágány volt járható, ennek ellenére nem sokon múlt, hogy sikerült elkerülni a katasztrófát. A MÁV vizsgálatot indított az ügyben.
"A legnagyobb problémát véleményem szerint az okozta, hogy a vonaton tartózkodó utasokat a nyílt pályán leszállították – írja egy olvasónk. – Illetve pontosabban nem is szállították le, hanem egy óra várakozás után végigment a jegyvizsgáló a kocsikon, és megkért mindenkit, hogy fáradjanak előre az első két kocsiba, és ott várják meg a pótbusz érkezését. Mivel az első két kocsiban az ajtók nyithatóak voltak a vészajtónyitó működtetése nélkül is, így a jónép ezt úgy értette, hogy ha lehet, akkor leszállnak, hogy minél előbb felszálhassanak a pótbuszra. Nyílt pályán a vonatról leszállni nemhogy nem kényelmes, hanem balesetveszélyes is. A kellemes 60-80 cm magasságból történő lelépés és a zúzott kőre történő érkezés egyenes út a bokaficamhoz vagy töréshez."
"Várakozással teli hosszú-hosszú idő után aztán megérkezett a megmentő pótbusz is – folytatja az olvasó. – A pótbuszra felszállva a hivatalos kísérőnk tájékoztatot minket, hogy ez a pótbusz nem olyan pótbusz, amire mi gondoltuk, ugyanis ez nem fog Szobig elmenni, és megállni az útbaeső településeken, hanem helyette Kisvácról visszamegy a váci autóbuszpályaudvarra. Ez így is lett, innentől már csak pár száz métert kellett sétálni a váci vasútállomásig. A megállástól számítva eddig 3 óra telt el. Megjegyzem, hogy eddigre a zónázó vonatot is visszahúzták Vácra."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum