2012. december 7., péntek

Aszalt szilvás kacsamell recept


hozzávalók 4 főre
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 db bőrös, kicsontozott kacsamell (egyenként kb. 300 grammosak)
  • 1 zsemle
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 nagyobb alma
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szerecsendió
elkészítés
  1. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
  2. A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
  3. A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
  4. A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
  5. Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
  6. A sütőből kivéve, fogyasztás előtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video