hozzávalók 4 főre
- 15 dkg aszalt szilva
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 db bőrös, kicsontozott kacsamell (egyenként kb. 300 grammosak)
- 1 zsemle
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 1 nagyobb alma
- só
- őrölt gyömbér
- őrölt szerecsendió
elkészítés
- Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
- A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
- A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
- A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
- Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
- A sütőből kivéve, fogyasztás előtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.