hozzávalók 4 főre
- szeletelt ponty / fej, farokrész, halszeletek, ikra, haltej /
- 5 db nagy hagyma
- 5 dkg zsír
- pirospaprika,
- 1 halászlésűrítmény
- só
- ecet
- bors
- 1 db kis sűrített paradicsom
- 6 db száraz csöves-/ cseresznyepaprika
elkészítés
- A halszeleteket, a fejet, a farkot egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és pici ecetet öntünk rá. Jól összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük.
- A hagymákat először félbe, majd szeletekre vágjuk /kb. 3 mm/, és a zsíron megdinszteljük picit.
- Tűzről lehúzzuk, és beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi lét szeretnénk kapni.
- Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egészben a szárazpaprikákat, a sűrített paradicsomot, a halászlésűrítményt , és 15 percig gyenge tűzön forraljuk. Amikor a hagyma már puha , akkor a halszeleteket az ikrát, a haltejet is beletesszük, és készre főzzük -kb. 10 perc.
költség:
4000 Ft
költség egy főre:
1000 Ft
elkészítettem:
100 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.