2012. december 7., péntek

Halászlé 6. recept


hozzávalók 4 főre
  • szeletelt ponty / fej, farokrész, halszeletek, ikra, haltej /
  • 5 db nagy hagyma
  • 5 dkg zsír
  • pirospaprika,
  • 1 halászlésűrítmény
  • ecet
  • bors
  • 1 db kis sűrített paradicsom
  • 6 db száraz csöves-/ cseresznyepaprika
elkészítés
  1. A halszeleteket, a fejet, a farkot egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és pici ecetet öntünk rá. Jól összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A hagymákat először félbe, majd szeletekre vágjuk /kb. 3 mm/, és a zsíron megdinszteljük picit.
  3. Tűzről lehúzzuk, és beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi lét szeretnénk kapni.
  4. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egészben a szárazpaprikákat, a sűrített paradicsomot, a halászlésűrítményt , és 15 percig gyenge tűzön forraljuk. Amikor a hagyma már puha , akkor a halszeleteket  az ikrát, a haltejet is beletesszük, és készre főzzük -kb. 10 perc.
költség: 
4000 Ft
költség egy főre: 
1000 Ft
elkészítettem: 
100 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video