A téli időszakban a méz az egyik legjobb gyógyszer a meghűléses, megfázásos betegségek tüneteinek enyhítésére. Bár magas cukortartalma miatt sokan félnek a fogyasztásától, egyéb gyógyító hatásainak köszönhetően nem érdemes lemondani róla.
A méz az egyik legjobb természetes édesítőszer. 80 százalékban szőlőcukorból és gyümölcscukorból épül fel. Bár sokan félnek fogyasztásától magas cukortartalma miatt, jó hír, hogy a mézben lévő cukrot az izmok gyorsan elégetik, a felesleg pedig a májbanraktározódik el, nem pedig zsírrá alakul. Elmondható a mézről az is, hogy rendszeres fogyasztásával csökken az édes íz utáni vágyunk, és kevesebb édességet kívánunk, hiszen a méz annyira kielégíti ezen szükségleteinket, hogy más édességforrásra szinte nem is vágyunk. Persze ezzel is óvatosnak kell lenni, és ügyelni a mértékre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.