Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2013. december 1., vasárnap

Tömegverekedés Kijev főterén

Az EU-párti tüntetésen részt vevők és a rohamrendőrök csaptak össze az ukrán fővárosban. Oszlatás lett a vége.

A verekedésben több százan vettek részt, köztük mintegy kétszáz rohamrendőr, valamint sportos megjelenésű, vélhetően provokátorok és EU-párti aktivisták. Utóbbiak állítják, hogy a sportos kinézetű férfiak kezdeményezték a verekedést. Feltételezések szerint a valószínűleg küzdősportokkal foglalkozókat felbérelték, hogy erőszakot szítsanak az EU-pártiak demonstrációján. Pénteken a belvárosban nagy számban láttak hozzájuk hasonlókat csoportokban gyülekezni.
A Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő mögött álló Haza párt Twitter-oldalán közzétett információ szerint a rohamrendőrök könnygázzal és gumibotokkal támadtak. A demonstrálók tömegével menekültek el a térről. Végül a rendőrök erőszakkal oszlatták szét a Kijev főterén demonstráló Európa-párti tüntetőket hajnalban. A hatóságok több tucat tüntetőt őrizetbe vettek. A rendőrségi beavatkozásnak szemtanúk szerint több sebesültje is volt.
A rendőrök kora reggel hermetikusan körülzárták a Függetlenség terét. A tüntetők az Európai Unió és Ukrajnaközötti társulási megállapodás aláírását és Viktor Janukovics elnök lemondását követelték. Helyszíni jelentések szerint a Reuters fotóriportere, Gleb Garanics fejsérülést szenvedett, a demonstrálók nyújtottak neki elsősegélyt. A brit hírügynökség munkatársán kívül előzőleg egy ukrán tévé riportere szenvedett komolyabb sérülést. Rá és operatőrére a sportos alkatú férfiak támadtak.
Az ukrán kormány - moszkvai nyomásra - a múlt hétfőn jelentette be, hogy felfüggeszti a 2012 márciusában megkezdett tárgyalásokat és nem írja alá az EU és Kijev között tervezett társulási szerződést. A vilniusi keleti partnerségi csúcstalálkozón pénteken Janukovics elnök újólag elzárkózott a megállapodás aláírásától.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum