Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2014. január 25., szombat

Ítéletidő Romániában

Lezárták az autópályákat és 14 főutat a Románia déli részén tomboló hóvihar miatt, 18 déli megyére, az ország csaknem felére terjesztették ki a narancsriasztást a szombat hajnal óta tartó havazás és az erős, óránként 70-80 kilométeres sebességű miatt. Az időjárás Horvátországban a hegyekben, és a Vajdaságban is gondot okoz.

Hajnal óta több száz hókotrógéppel tisztítják Bukarest utcáit. A román fővárosban szombat reggel óta viharos szél is fúj, a széllökések elérik az óránkénti 60 -70 kilométeres sebességet. Több, Bukarestbe tartó vonat órákat késett, az egyik bukaresti reptéren két járatot töröltek, számos repülőjárat késett és az összes román Fekete-tengeri kikötőt lezárták.

Az ország déli felén tomboló viharos erősségű szél félméteres-méteres hótorlaszokat emelt az utakon. A 20 méterre csökkent látótávolság miatt több tömegkarambol is történt, ezért a Bukarestből induló mindhárom autópályáját lezárták. A hó és az erős szél miatt leszakadtak az elektromos vezetékek, százezer ember maradt áram nélkül.

Horvátországban, Karlovác közelében a hegyekben 40 centiméternyi hó hullott. A Rijeka-Zágráb autópálya néhány szakaszát is le kellett zárni, mert 120 kilométer/óra sebességű szél fújt. Fennakadások voltak a Split felé vezető sztrádán is, a tengerparton pedig orkán erejű a szél. Szombaton az ország nagy részén ugyan elállt a hóesés, most a szokatlanul erős lehűlésre, mínusz 20 fok alatti hőmérsékletre készülnek.

Szerbia-szerte is havazik és az előrejelzések szerint az elkövetkező 24 órában sem várható változás. A 20 centiméteres hóréteg a közlekedésben egyelőre nem okozott fennakadást, de a forgalom egész Vajdaság területén lelassult, síkosak az utak és a látótávolság is csökkent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum