Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2014. január 1., szerda

Kissé javult Schumacher állapota

Kissé javult a francia Alpokban vasárnap síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapota. A korábbi hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta az éjszaka folyamán újabb műtéten esett át, melynek során egy hematómát távolítottak el az agyából. Az orvosok szerint bukósisak nélkül Schumachernek esélyese se lett volna a túlélésre. A volt Ferrari pilóta két kijelölt sípálya között siklott le és amikor bukott egy sziklához csapódott. A korábbi hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta az éjszaka folyamán újabb műtéten esett át, melynek során egy hematómát távolítottak el az agyából.
A hétfőinél "jobban kontroll alatt tartjuk a helyzetet, azt azonban nem mondhatjuk, hogy túl van a veszélyen" - közölte a grenoble-i kórház keddi sajtótájékoztatóján Jean-Francois Payen anaesthesiológus.
"Időt nyertünk, de fenn kell tartanunk a folyamatos felügyeletet" - tette hozzá.
 A Méribelnél síelő, e hét pénteken 45 éves Schumacher a francia média szerint 14 éves fiával volt, menedzsere azonban csak annyit közölt, hogy nem volt egyedül. Vasárnap 11 óra körül két kijelölt sípálya között siklott le, amikor nagy sebességgel bukott, és feje egy sziklának csapódott. A méribeli síparadicsom igazgatója szerint tudatánál volt, de nagyon zavarodottnak tűnt, amikor elszállították. 
Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet, amelyet követően előbb egy moutiers-i, onnan pedig délután egy grenoble-i kórházba szállították - ekkor már kómában volt -, s ott életmentő műtétet hajtottak végre rajta.
A Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője tavaly vonult vissza. A feleségével és két gyerekével Svájcban élő Schumacher pályafutása során 91 futamon diadalmaskodott, vb-címeit a Benettonnal és a Ferrarival nyerte. Pályafutása során több balesetet is szenvedett, ezek közül a legsúlyosabbat 1999-ben Silverstone-ban.
Az autósport legnagyobbjai - élükön Sebastian Vettellel és Felipe Massával - egymás után kívántak felépülést a korábbi versenytársnak, csakúgy mint több más sportág német sztárjai, köztük a kosaras Dirk Nowitzki, a futballista Lucas Podolski és a teniszező Sabine Lisicki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum