Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2013. november 26., kedd

Annapurna, 8091 méter


Az Annapurna tulajdonképpen csúcsok sora a Himalájában, egy 55 km hosszú masszívum, melynek legmagasabb pontja az Annapurna I, mely 8,091 méter magas, s ezzel a világ 10. legmagasabb hegycsúcsa - egyike a 14 "nyolcezres" (nyolcezer méter feletti) csúcsnak. A szanszkrit Annapurna jelentése "Az Aratás Istennője". A hinduizmusban Annapurna a termékenység és a földművelés istennője. A Himalájában található, Nepálban.

Annapurna, 8091 méter

Az Annapurna I volt az első nyolcezres, amit megmásztak. Maurice Herzog és Louis Lachenal, egy francia expedíció tagjai érték el először a csúcsot 1950. június 3-án.

Annapurna, 8091 méter

Annapurna, 8091 méter

Annapurna, 8091 méter

Az Annapurna csúcsok a világ legveszélyesebb hegyei közé tartoznak, a halálozási rátájuk 40% (!) 2005-ig mindössze 103 sikeres megmászás történt, erre pedig 56 haláleset jutott, legtöbb a lavinák miatt, melyről a hegy annyira ismert.

Annapurna, 8091 méter

Annapurna, 8091 méter

Annapurna, 8091 méter

Annapurna, 8091 méter

Annapurna, 8091 méter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum