Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2013. november 26., kedd

Dhaulagiri, 8167 méter

A Dhaulagiri a világ hetedik legmagasabb hegycsúcsa. A Himalájában található, Nepálban. Magassága: 8,167 méter. A Dhaulagiri jelentése: "Fehér Hegy".

Dhaulagiri, 8167 méter

1808-as feltérképezése óta a Dhaulagiri-t tartották a világ legmagasabb hegyének. Ez kb. 30 évig tartott, mert akkor belépett a képbe a Kangchenjunga (ld. 3. legmagasabb hegycsúcs).

Dhaulagiri, 8167 méter

Dhaulagiri, 8167 méter

Dhaulagiri, 8167 méter

A Dhaulagiri-t először 1960. május 13-án mászta meg Kurt Diemberger, Peter Diener, Ernst Forrer, Albin Schelbert, Nyima Dorji és Nawang Dorji, egy svájci-osztrák expedícióban. Ez volt az első merevszárnyas repülőgép támogatással véghezvitt Himalája expedíció. A Pilatus PC-6-os az expedíció során lezuhant és otthagyták a hegyen.

Dhaulagiri, 8167 méter

Dhaulagiri, 8167 méter

A Dhaulagiri, a világon szinte egyedülálló módon, 7000 méterrel emelkedik a környezete fölé. A Kali Gandaki Gorge (a Gandaki folyó völgye) kb. 30 km-nyit fut el délkeleti irányba. Két szélén áll a Dhaulagiri és az Annapurna, páratlan látványt szolgáltatva, amint ez a két nyolcezres óriás szemtől szemben áll egymással, egy mély völgy két oldalán.

Dhaulagiri, 8167 méter

Dhaulagiri, 8167 méter
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum