Google+ Followers

Fordító - Translate (Choose your language to translate this page)

2013. november 26., kedd

Szfinx


A szfinx (másként: kanadai szőrtelen) a házimacska egyik ritka fajtája, mely egy nagyon vékony, pehelyszerű szőrtakarótól eltekintve teljesen csupasz. Természetes mutáció révén alakult ki, de 1966-ban Kanadában elkezdték a fajta kitenyésztését is. Ragaszkodó és  meglehetősen intelligens típus. Arra a legmorcosabbak, ha összetévesztik őket a csivava kutyákkal.

Szfinx, legcsúnyább állatok

Színezetét tekintve külsejük változatos, lehetnek egyszínűek, de bőrük lehet mintázatos is. Nyilván kevés szőrt hullatnak, ami nagy előny az erre érzékeny gazdának, ugyanakkor állítólag finom szőrzetük az érzékenyebb betegeknél még súlyosabb tüneteket válthat ki. Ajánlatos lakásban tartani őket, mert a hideg és az erős napsugárzás egyaránt megárthat nekik.

Szfinx, legcsúnyább állatok

Szfinx, legcsúnyább állatok

Szfinx, legcsúnyább állatok

Szfinx, legcsúnyább állatok

Szfinx, legcsúnyább állatokNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Látogatók ~ Visitors

Flag Counter

Good morning, I wish you a nice day to all of our radio listeners


Dér István ISI Remény Sokszor gondolok rád, olykor hangodat hallani vélem, De oly messze vagy, gondolataim keresnek téged. Már a tavaszi nap is előbújt, mosolyogva néz rám, Csak néz... és találgatja, hol találok én rád! Lassan már életre kel a lila, mosolygós kis ibolya, Illatát nevetve jókedvében rám ontja. És megkérdezi, ő még mindig messze jár? Elgondolkodik a többi tavaszi virág, ki őrá vár! Mikor a mandula és barackfa ágait virág borítja, És eljön a bodza és akácvirág, gondolatom még ott jár. Oly gyorsan repül az idő, de valamiért mégis megáll, Hosszú-hosszú hónapok telnek el, ha majd előttem állsz! Olykor látni vélem nevető szemed, és hallom kacajod, Mikor lágy, langyos szellő, gondolatban simogatom arcod, Ajkad csak elgondolni tudom, puha édes csókoddal, S gondolatban suhan át, forrón ölelve derekad. Hosszú-hosszú hónapok tán feledve leszek, Még nem tudni, kinek nyújtod majd kezed. Vágyaimat, ha szavaid hallom, éreztetem veled. Mily csodás a telefon, hogy hallod... suttogom neved. Mennyi - mennyi öröm és szerelem vár ránk, Csak maradj nekem e hosszú hónapokon át, Még pompázni fog a tavasz, mikor találkozom veled, Megéred a pillanatot, számunkra mindent jelent. Valentin napra kedvesemhez

Blogarchívum