2013. április 11., csütörtök

2013-as tavaszi/nyári férfi divat


02/12
2013

2013-as tavaszi/nyári férfi divat

Posted by Mandala | Filed under Fashion

Izgalmas újdonságokkal szolgálnak nekünk idén is kedvenc divatházaink. A nyári szezon meghatározó hangulata a 70-es és 90-es évek keveredése. Erősen érezhetőek a 90-es évek bő szabásvonalai és minimalizmusa, keveredve a 70-es évek divatirányzataival.
Vagyis a pimasz punkos, a fényes diszkós, a virágos hippis és a jól öltözött úrifiús öltözködési irányzatok mind-mind megjelennek az új trendekben. A tervezők idén elkerülték  az élénk neonszíneket, helyette a szemkápráztató hatást a fémes anyagokkal érték el. Az extravagancia és a letisztultság közötti egyensúlyt találhatjuk meg a kollekciókban.
Punkos párduc
A szezon egyik nagy kedvence a párducminta. Kiegészítőkön és ruhadarabokon egyaránt viselhető. A klasszikus barnás-sárgás színvilágban is hódít, de elvontabb színkombinációban is viselhetők.
 .
 Fényes fémek
A fényes anyagok nagy sikert arattak a tervezők körében, főként hideg színekkel használták. A látványos hatást az egyszerű szabásvonalakkal fogták vissza.

.
Keleties hippi
Az etnikus stílusú ruhák a 70-es évek hippi világában nagyon elterjedtek voltak. Idén a kelet egzotikus világa uralta a kifutókat. Érezhető indiai és török hatás is.
 .
Vibráló csíkok
Rengeteg kifutón jelentek meg a különböző csíkos ruhák. A szezon legelterjedtebb csíkozás a vékony, kék-fehér vagy piros-fehér csíkozás, kedves fiús bájt adva viselőjének.

 .
Farmer minden mennyiségben
Újra hódít az indigókék farmer. A szabásvonalak is visszanyúlnak a klasszikus vonalakhoz. Kabátban, nadrágban, ingben is találkozhatunk farmer anyagokkal. Akár egy egész szett is készülhet belőle.
.
Sejtelmes háló
Több bemutatón is találkozhattunk fekete, áttört necc anyagból készült felsőrésszel. Úgy látszik elengedhetetlen darab lesz nyáron egy divatos férfi ruhatárából.

Military
A 90-es évek egyik nagy kedvence a terepszín, mely újabb hódító útjára indult. Tervezőink előszeretettel használták ki szuperférfias hatását.

Minimal
Szinte alig volt olyan tervező aki ne csempészett volna a kollekciójába egy-egy teljesen letisztult minimal darabot. Ez az irányvonal meghatározó lesz a nyári szezonban.

Trapéz pólók
Újdonság a kifutókon a bő szabásvonalú, ejtett vállú, trapéz alakú pólók megjelenése. Egyszerű és igazán férfias darab.

Virágokat férfiaknak is!
A romantika is megjelenik a nyári divatban. Virágmintás férfiruhák széles választékából válogathatunk idén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video