2013. április 17., szerda

Bostoni robbantás: az első fotó a halott kisfiúról - fotó
3 megjegyzés:

 1. Egy nyolcéves kisfiú, Martin Richard az egyik halálos áldozata a bostoni maratonon elkövetett gyilkos robbantásnak. A gyerek az apukáját várta a célnál, hogy megölelje. Barack Obama amerikai elnök kijelentette: az Egyesült Államok ki fogja deríteni, hogy ki és miért hajtotta végre a bostoni robbantásokat, és felelősségre fogja vonni a tetteseket.

  VálaszTörlés
 2. Bencsik Zita, a New York-i magyar főkonzulátus vezető konzulja az MTI-nek elmondta: mind az ő hivatala, mind a bostoni tiszteletbeli konzulátus kapcsolatba lépett az illetékes hatóságokkal, de magyar sérültről nem kaptak tájékoztatást, magyar állampolgároktól pedig a külképviseletekre segélykérés nem érkezett. A futóversenyen négy magyar résztvevő - két New Jersey-i, egy budapesti és egy kecskeméti lakos - indult. Mindnyájan célba értek, az utolsó közülük mintegy 20 perccel a robbanás előtt futott be.

  A maratoni finisnél történt két detonáció között mintegy 10 másodperc telt el. A környéket, a közeli zöld metróvonalat, a Charles-folyó hídjait, de még Boston légterét is lezárták. A bostoni robbanások nyomán elővigyázatosságból Bostonban, New Yorkban, Los Angelesben és San Franciscóban is megszigorították az óvintézkedéseket.

  Barack Obama elnök elrendelte, hogy a szövetségi hatóságok minden segítséget adjanak meg a bostoni és massachusettsi rendőrségnek az ügy felderítéséhez. Az elnök telefonon beszélt Boston polgármesterével, Tom Meninóval és Massachusetts kormányzójával, Deval Patrickkal, és kifejezte együttérzését.

  A hétfői maratonfutás versenyzőinek egy része az incidens miatt nem fejezhette be a távot.
  Az először 1897-ben megrendezett bostoni maraton a világ egyik leghíresebb futóversenye, amelyen idén mintegy 27 ezer amatőr és profi versenyző vett részt. Az esemény félmillió érdeklődőt vonzott. A futamot hagyományosan mindig április harmadik hétfőjén, a hazafiak napján tartják.

  VálaszTörlés
 3. Döbbenet remélem megbünhödik bárki volt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szégyelje magát nagyon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Blogarchívum