2013. április 12., péntek

gyógyszer helyett...( hungarian post)

Antibiotikum helyett: mézes fokhagyma
Két gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, majd keverjük el 1 teáskanál mézzel. Naponta 4-5-ször ismételjük, hiszen ez a legjobb természetes antibiotikum, 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből.
Nagyanyáink bölcsessége - antibiotikum nélkül
Személy szerint kimondottan ellenzem a kémiai útón előállított gyógyszerek fogyasztását, ezért is örültem meg nagyon, mikor egyik kedves ismerősöm (Pamag) az alábbi házi-patika gyűjteményt küldte el nekem a minap. A felsorolt alapanyagok nagy része megtalálható a kamránkban is, ám nem hiszem, hogy nagyobb gondot okozna kimenni értük a piacra, mintsem sorban állni a patikában.

Megfázás ellen éljen a természet – nagyanyáink receptjei alapján

Torma
A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.
Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.

Gyömbér
Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal szemben is képes felvenni a harcot. Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére. Influenzás időszakban igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal. Egy darabka friss gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt percig.
Szűrjük le, és ízesítsük mézzel, citrommal. Kortyolgassuk egész nap.

Erős paprika
A csípős fűszer leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást enyhíti. A paprika csípősségét "okozó" kapszaicin stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a váladék eltávolítását. Hasonló a hatása a Cayenne-borsos teának, melyet házilag készítsünk el: egy negyed teáskanál Cayenne-borsot adjunk egy bögre forrásban lévő vízhez, ízesítsük frissen facsart citromlével, egy kevés gyömbérrel, és édesítsük mézzel.

Vöröshagyma
Kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben fellépő dugulást is enyhíti. A népi gyógyászatban az asztma gyógyszere. Emellett egyes másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy grépfrútlével fogyaszthatjuk,ekkor nem érződik annyira az intenzív íz.

TIPP
Hagymatea
Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk össze. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk, aprókat kortyolgatva.

Forralt bor
A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos forralt bor elkortyolgatása. A bort -legyen az vörös vagy fehér - forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután már kedvünk szerint fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel. Teaboltokban és nagyobb üzletekben már külön forraltbor-fűszerkeveréket is vásárolhatunk.

Húsleves
A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz. A kutatók a tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találták, és egy aminosavat, melyet ciszteinnek hívnak. A házi húsleves még jobban enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel
ízesítjük. Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre a legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába.

Fokhagyma
Helyi antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az orrdugulás, javul az étvágy. Náthás időszakban hetente legalább egyszer együnk nyers fokhagymát, vagy igyunk naponta alkoholos fokhagymacseppeket. A fokhagyma egyszerre csökkenti a dugulást a hörgőkben, kitisztítja az orrot, és enyhíti a torokfájást is. Ezeket a hatásait a benne lévő kénnek köszönheti, mely jellegzetes szagát és ízét is adja. 
TIPP
Aki a fokhagyma intenzív ízét nem kedveli, az süsse meg a gerezdeket
kevés olívaolajjal fóliában, majd passzírozza szét, és kenje kenyérre.

Cékla
A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát. Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban. Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.

Savanyú káposzta
A káposzta savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát. Ennek a jelentősége igen nagy, mert ételeinkben az elkészítés során - a hő hatására - a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télutón a C-vitaminban dús savanyú káposzta segíthet ezt a hiányt pótolni. S az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás a hideg időben.

Citrusfélék
A citrusgyümölcsök amellett, hogy C-vitamin-bombák, tele vannak gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal. A lázas állapottal vagy hányással járó influenzában is segítenek pótolni az elvesztett folyadékot, és csökkentik a tünetek intenzitását. Ha télen mindennap egy pohár narancs- vagy grépfrútlevet elfogyasztunk, felerősíthetjük immunrendszerünket a megfázás ellen. 

Jó tudni!
A grépfrútban található egyes vegyületek megváltoztathatják a gyógyszerek hatását, ezért ha gyógyszeres kezelésre szorulunk vagy krónikus betegek vagyunk, kérjük ki orvos tanácsát.

Antibiotics instead of honey and garlic
Two cloves of garlic press to fokhagymanyomón and mix 1 teaspoon of honey. 4-5 times a day, repeat, because this is the best natural antibiotic for 2-3 days to clean up pathogens from the body.
Grandmothers wisdom - without antibiotics
Personally, I am opposed to chemically synthesized specifically for the consumption of drugs, which is why it is very happy when a dear friend of mine (Pamag) in the following collection of home pharmacy sent me the other day. The listed materials can be found in most of the kamránkban too, but I do not think that would cause more of a problem for them to go to the market, rather than stand in line at the chemist.

Live in a cold nature - our grandmothers' recipes

Horseradish
The freshly grated horseradish cleans the bronchi, and the sinuses can relieve the blockage. The result is a substance which horseradish isothiocyanate in the airways váladéktól easier to get rid of, reducing inflammation, breathing becomes easier.
Who is more special flavors you like, feel like, and the possibility of Japanese wasabi you can try. This kind of green radish is extremely strong, and has even greater cleaning effect than the horseradish.

Ginger
Relieves cough, sore throat decreases and also the viruses are able to fight. China and India for centuries ginger has been used to treat the common cold. Real remedy for the flu period gyömbértea with honey and lemon. Put a piece of fresh ginger in boiling water and let it soak for five minutes.
Strain and season with honey and lemon. Sip throughout the day.

Hot pepper
The most pungent spices of the bronchi and relieve blockages in the sinuses. The hot peppers of the "agent" capsaicin stimulates the mucus-producing cells in the nasal cavity and the lungs and assists in the removal of secretions. Similar to the effect of the Cayenne Pepper tea, which was home to make it: a quarter of a teaspoon of cayenne pepper, add a cup of boiling water, season with freshly squeezed lemon juice, a touch of ginger and sweeten with honey.

Onion
It cleans the bronchi, sinuses, and also relieves blockages occurring. In folk medicine for asthma medication. In addition, some secondary bacterial infections, such as pneumonia, can overcome. The raw onion juice squeezed orange juice or grapefruit juice can be consumed, then do not feel so intense flavor.

TIP
Hagymatea
Two or three onions should be washed thoroughly with a good lid, and cut it up. Simmer for a few minutes in one liter of water. Flavor of dried chamomile, lime tree too. Toast the three tablespoons of brown sugar, onion and dilute to the potion. Drink sweetened with honey, sipping Apróka.

Mulled Wine
In folk medicine, one of the best methods of steaming hot, fragrant mulled wine elkortyolgatása. The wine, be it red or white - before you should boil water before use. Now you can organize grass liking cinnamon, cloves, honey. Teaboltokban and larger stores have special mulled spice-mixtures can be purchased.

Broth
The broth, along with the other hot, steaming beverage that offered colds, helps the secretion felszakítani, to replace the lost fluids, and even scraping throat relief. Researchers examining the chicken broth, the most important active substances, vitamins, minerals, phytochemicals found, and an amino acid, which is called cysteine. The homemade soup even more improvement in symptoms when garlic, cayenne pepper or curry
to taste. While it is true that the broth may be best for the patient, if it is a loving member of the family takes to his bed.

Garlic
Local antibacterial effect, pass through the nasal congestion, improve the appetite. A cold period at least once a week to eat raw garlic or garlic drops of alcoholic drink per day. The bulbs at the same time reduces the clogging of the bronchial tubes, clean the nose and relieve sore throats. These effects due to the contained sulfur, which is the characteristic smell and taste have been specified.
TIP
Anyone who does not like the taste of garlic intense, the cook the cloves
little olive oil in foil, then passzírozza apart and grease bread.

Beetroot
A drink made from beetroot help fight colds and flu. Curative is the most raw, it contains vitamins, minerals, and fitovegyületeknek owes. Folic acid is extremely rich in A, C and B vitamins. Juicer juice squeezed carrot and apple juice can be consumed. Raw in salads enrich it.

Sauerkraut
The cabbage pickled preserves most high vitamin C content. The significance of this is very high, because during the preparation of foods - the heat - vitamin C in large part will be damaged. Télutón rich in vitamin C, cabbage can help fill this gap. S is not negligible aspect of this vegetable to be one of the cheapest source of vitamin C in the cold weather.

Citrus
The citrus fruits in addition to vitamin C bombs, filled with anti-inflammatory antioxidants. The febrile state or vomiting flu can help make up for the loss of fluid and reduce the intensity of symptoms. If you have any winter day with a glass of orange or grapefruit juice drink, can amplify the immune system against colds.

Good to know!
Each compound in grapefruit can change the effect of drugs, so if required medication or are chronically ill, please consult your doctor.
Antibiotika anstelle von Honig und Knoblauch
Zwei Knoblauchzehen Presse fokhagymanyomón und mischen Sie 1 Teelöffel Honig. 4-5 mal am Tag wiederholen, denn dies ist die beste natürliche Antibiotikum für 2-3 Tage zu bereinigen Krankheitserreger aus dem Körper.
Großmütter Weisheit - ohne Antibiotika
Persönlich bin ich im Gegensatz zu chemisch speziell für den Konsum von Drogen, weshalb es sehr glücklich ist, wenn ein guter Freund von mir (Pamag) in der folgenden Sammlung von Hausapotheke schickte mir der andere Tag ist synthetisiert. Die aufgeführten Materialien können in den meisten kamránkban auch gefunden werden, aber ich glaube nicht, dass das eher ein Problem für sie zu veranlassen, auf den Markt gehen, anstatt sich in der Schlange vor der Apotheke.

Leben in einer kalten Natur - unsere Großmutters Rezepten

Meerrettich
Die frisch geriebenem Meerrettich reinigt die Bronchien und die Nasennebenhöhlen können die Verstopfung zu entlasten. Das Ergebnis ist eine Substanz, die Meerrettich-Isothiocyanat in den Atemwegen váladéktól leichter loszuwerden, Verringerung der Entzündung, die Atmung zu erleichtern.
Wer ist mehr spezielle Aromen Sie wollen, das Gefühl und die Möglichkeit der japanischen Wasabi Sie ausprobieren können. Diese Art von grünen Rettich ist extrem stark, und hat noch größere Reinigungswirkung als der Meerrettich.

Ingwer
Lindert Husten nimmt Halsschmerzen und auch die Viren sind in der Lage zu kämpfen. China und Indien seit Jahrhunderten Ingwer verwendet wurde, um die Erkältung zu behandeln. Wirkliche Abhilfe für die Grippe Zeitraum gyömbértea mit Honig und Zitrone. Legen Sie ein Stück frischen Ingwer in kochendes Wasser und lassen Sie es für 5 Minuten einweichen.
Strain und Saison mit Honig und Zitrone. Sip über den Tag.

Hot pepper
Die scharfe Gewürze der Bronchien und entlasten Blockaden in den Nebenhöhlen. Die Peperoni der "Agent" Capsaicin stimuliert die Schleim-produzierenden Zellen in der Nasenhöhle und der Lunge und hilft bei der Entfernung von Sekreten. Ähnlich wie bei der Wirkung des Cayenne-Pfeffer Tee, der zu Hause war, es zu machen: ein Viertel Teelöffel Cayennepfeffer, fügen Sie eine Tasse kochendes Wasser geben, mit frisch gepresstem Zitronensaft, ein Hauch von Ingwer und mit Honig süßen.

Zwiebel
Es reinigt die Bronchien, Nebenhöhlen, und lindert Verstopfungen auftreten. In der Volksmedizin zur Behandlung von Asthma Medikamente. Darüber hinaus können einige sekundäre bakterielle Infektionen wie Lungenentzündung, zu überwinden. Die rohen Zwiebeln Saft gepresster Orangensaft oder Grapefruitsaft kann verbraucht werden, dann nicht fühle mich so intensiven Geschmack.

TIP
Hagymatea
Zwei oder drei Zwiebeln sollten gründlich mit einem guten Deckel gewaschen werden, und schneiden Sie es auf. Simmer für ein paar Minuten in einem Liter Wasser. Flavor of getrocknete Kamille, Linde auch. Rösten Sie die drei Esslöffel brauner Zucker, Zwiebeln und verdünnen, um den Trank. Mit Honig gesüßt trinken, trinken Apróka.

Glühwein
In der Volksmedizin eine der besten Methoden der dampfenden, duftenden Glühwein elkortyolgatása. Der Wein, es rot oder weiß sein - bevor Sie sollte das Wasser vor Gebrauch kochen. Jetzt können Sie zu organisieren Gras mögen Zimt, Nelken, Honig. Teaboltokban und größere Geschäfte haben besondere Glühwein Gewürz-Mischungen erworben werden kann.

Brühe
Die Brühe, zusammen mit dem anderen heißen, Dämpfen Getränks daß Erkältungen angeboten, hilft die Sekretion felszakítani, um die verlorene Flüssigkeit ersetzt, und sogar Schaben Halsausnehmungsbereich. Forscher mit der Hühnerbrühe, die wichtigsten Wirkstoffe, Vitamine, Mineralstoffe, sekundäre Pflanzenstoffe gefunden, und eine Aminosäuresequenz, die als Cystein ist. Die hausgemachte Suppe noch Besserung der Symptome, wenn Knoblauch, Cayennepfeffer oder Curry
zu schmecken. Zwar ist es wahr, dass die Brühe kann am besten für den Patienten, wenn sie eine liebevolle Mitglied der Familie braucht, um sein Bett ist.

Knoblauch
Lokale antibakterielle Wirkung, durch die verstopfte Nase vorbei, verbessern den Appetit. Ein kalter Zeitraum mindestens einmal pro Woche zu rohem Knoblauch oder Knoblauch Tropfen alkoholisches Getränk pro Tag zu essen. Die Lampen gleichzeitig reduziert das Verstopfen der Bronchien, reinigen Sie die Nase und lindern Halsschmerzen. Diese Effekte aufgrund der enthaltenen Schwefel, der charakteristische Geruch und Geschmack ist angegeben wurden.
TIP
Wer nicht gerne den Geschmack von Knoblauch intensiv, Der Koch, der Nelken
Etwas Olivenöl in Folie, dann passzírozza auseinander und Fette Brot.

Rote Bete
Ein Getränk aus Rote-Bete-Hilfe kämpfen Erkältungen und Grippe gemacht. Heilende ist die rohe, es enthält Vitamine, Mineralstoffe und fitovegyületeknek verdankt. Folsäure ist extrem reich an A, C und B-Vitamine. Juicer gepressten Karotten-und Apfelsaft konsumiert werden kann. Roh in Salaten bereichern.

Sauerkraut
Der Kohl pickled preserves meisten hohen Vitamin C-Gehalt. Die Bedeutung ist sehr hoch, da bei der Herstellung von Lebensmitteln - die Hitze - Vitamin C zu einem großen Teil beschädigt werden. Télutón reich an Vitamin C, kann Kohl helfen, diese Lücke zu füllen. S ist nicht zu vernachlässigen Aspekt dieses Gemüse zu einem der billigsten Quelle von Vitamin C in der kalten Jahreszeit sein.

Zitrusgewächs
Die Zitrusfrüchte neben Vitamin C Bomben, mit entzündungshemmenden Antioxidantien gefüllt. Die fieberhaften Zustand oder Erbrechen Grippe kann dazu beitragen, den Verlust von Flüssigkeit und reduzieren die Intensität der Symptome. Wenn Sie eine Winter-Tag mit einem Glas Orangen-oder Grapefruitsaft trinken, verstärken können das Immunsystem gegen Erkältungen.

Gut zu wissen!
Jede Verbindung in Grapefruit kann die Wirkung von Medikamenten verändern, so bei Bedarf Medikamente oder sind chronisch krank, konsultieren Sie bitte Ihren Arzt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Blogarchívum