2013. március 9., szombat

Angyalok, tündérek, szex, szerelem


Angyalok és tündérek – egyesek szerint körülvesznek, védenek minket, alakítják életünk minden területét. De vajon ők maguk milyen életet élnek? Hisznek-e a szerelemben és a jóslatokban? Lehet egy angyal vagy egy tündér szerelmes?

Ha a filmekből indulunk ki, tudjuk, hogy igen: egy angyal és egy tündér is érez szerelmet, méghozzá sokszor halandó emberek iránt. Az Angyalok városa és a Gyűrűk ura is ezt példázza – ezek a természetfeletti lények több történetben is hajlandók lemondani a halhatatlanságról egy halandó ember szerelméért!
Védelmező angyalok
Mostanában egyre többet hallunk az angyalokról, ami sokak szerint annak is köszönhető, hogy új korba léptünk: a XXI. században a racionalitás uralmát felváltják az érzelmek és a tudatalatti – az angyalok pedig sokat segíthetnek ebben az átmenetben. Nemrégiben még azt gondoltuk, hogy ezek a teremtmények csak a mesék és a Biblia világában léteznek, de mára egyre többen hisznek abban, hogy az angyalok valóban fogják kezünket, és életünk során sok mindenben segítenek. Angyalokról szóló könyvek százai jelennek meg, sokan fel is veszik velük a kapcsolatot, így egyre többet tudunk róluk. A Szentírás szerint az angyalok teljes lényükkel Isten felé fordulnak. Jézus születését is angyal jövendölte meg, egész életét végigkísérték az angyalok. Az Újszövetségben maga Jézus is említi őket: tőle származik a védőangyal fogalma, azé az oltalmazóé, akit Isten minden ember mellé odarendelt. Az „angyal” szó jelentése eredetileg „hírvivő”, vagyis olyan lény, aki kapcsolatot teremt közöttünk és az Úr között. Angyalok egyébként szinte minden általunk ismert vallásban vannak: egymástól függetlenül jutottak arra különböző népek, hogy léteznie kell védelmezőknek, akiket egy felsőbb hatalom küld mellénk.
Az angyalok, akik életünk eseményeit figyelik, minden pillanatban vigyáznak ránk. Akkor is, amikor a párkapcsolatainkról hozunk fontos döntéseket, amikor megismerkedünk valakivel, és akkor is, amikor egy kapcsolatnak vége szakad. Bár nehéz lehet elfogadni, de hinnünk kell benne, hogy a velünk történő rossz dolgok nem azért vannak, mert a védőangyalunk megfeledkezett rólunk vagy mással volt elfoglalva, hanem azért, mert a rossz dolgok is előrevisznek minket.
Lehet-e szerelmes egy angyal? A Biblia nem beszél szerelmes angyalokról, bár az is igaz, hogy ennek ellenkezőjét sem állítja: nem található benne olyan rész, amely szerint angyal nem érezheti ezt az érzést.
Szerelmes angyalok
A leghíresebb szerelmes angyal talán az Angyalok városa Seth-je, aki feladja angyal voltát Maggie-ért.
Pajkos tündérek
A tündérek világa kalandokkal, nevetéssel és izgalmakkal teli. Sokfélék lehetnek ezek a lények: pajkosak és vidámak, de bölcsek és megfontoltak is. Nem meglepő, hogy az emberek körében mindig is népszerűek voltak ezek a lények, pedig előfordul az is, hogy borsot törnek az orrunk alá.
A tündérek eredete nem teljesen tisztázott, de az idők kezdete óta tudunk létezésükről. Az emberformájú lények különböző méretekkel rendelkeznek a különböző népek meséiben, de általában szorosan kapcsolódnak a természethez. Régen szinte minden fában, vízesésben, erdőben lakott egy tündér! A tündérek mindig gyönyörűek, karcsúak, és kedvesek, hangulatuk a bölcs és elgondolkodótól a pajkos és vidámig változhat, de általában jóindulatúak, kivéve, ha megharagítják őket!
Az irodalmi ábrázolások alapján egyértelmű, hogy a tündérek bizony szerelmes szívűek, és nem vetik meg a test örömeit sem. A legjobb példa erre a tündérkirály, Oberon és felesége, Titania kacagtató története, amelyet Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékából jól ismerhetünk. Ezt a történetet, amely a félreértések és a pajkos szerelmi játékok igazi tárháza, többen is megírták.
A leghíresebb szerelmes tündérek
A legtöbbet emlegetett szerelmes tündérek egyértelműen Oberon és Titanilla, de ne feledkezzünk el a Gyűrűk ura elfjeiről sem, hiszen az elf is tündért jelent!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video