2013. március 22., péntek

A román sajtó bizakodással várja a magyarok elleni vb-selejtezőt


A román sajtó nagy bizakodással várja a Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki-selejtezőt, amit péntek este rendeznek zárt kapuk mögött a budapesti Puskás Ferenc Stadionban.
A Pro Sport című román sportújság szerint a magyar zászló elégetése – az eset a hétfői Rapid Bucuresti-CFR bajnokin történt – felszította az indulatokat a magyar fővárosban, ezért a stadion körül szélsőséges tüntetésekre kerülhet sor. A lap azt írta, olyan információk is keringenek, miszerint 500 román utazik Budapestre azzal a céllal, hogy „háborúzzon” az ellenfél szurkolóival. A lap szerint – amelynek címlapján az olvasható: „Szeressétek Romániát, tiszteljétek Magyarországot!” – „szép”, ugyanakkor veszélyes a magyar-román meccs körüli feszültség.

A Gazeta Sporturilor című sportújság az esős időjárást emelte ki helyszíni tudósításában, és azt írta, hogy a Puskás Ferenc Stadion gyepe a román válogatott edzése után „szántóföldhöz” hasonlított. A román futballszakemberek többsége elvárja a román csapattól, hogy győzzön. A lap megszólaltatja Mircea Lucescut, az ukrán Sahtar Donyeck edzőjét, Bölöni László és Jenei Imre egykori román szövetségi kapitányokat, akik úgy vélik, hogy a román játékoskeret valamivel jobb, mint a magyar, ezért a románoknak nagyobb esélyük van a győzelemre.

Az Adevarul megszólaltatta Gheorghe Hagi 125-szörös román válogatottat, aki szerint ha Románia legyőzi Magyarországot, akkor az első helyért fog küzdeni a selejtezőcsoportban.

A Jurnalul National című napilap azt emelte ki tudósításában, hogy Victor Piturca román szövetségi kapitány óvatos, és egy döntetlennel is megelégszik. A újság tudósításának azt a címet adta, hogy „Háború és béke” utalva ezzel arra, hogy a stadionban csend lesz, mivel zárt kapuk mögött zajlik majd a találkozó, Budapest utcáin viszont nagy lesz a „zsivaj.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Blogarchívum