2013. március 21., csütörtök

2013. március 21., csütörtök 8:23nyakunkon az újabb hóvihar


Kiadták a figyelmeztetést: nyakunkon az újabb hóvihar!

Péntek estig a várható havazás mellett viharos erejű széllökésekre lehet számítani, ezért főleg az északi, észak-keleti országrészben több helyen is hóátfúvások nehezíthetik majd a közlekedést. Hétvégén is várható csapadék, és nagyon hideg lesz.

1 megjegyzés:

  1. A folyamatos és nagy erejű széllökések miatt a hótorlaszok megszüntetése rendkívül idő- és energiaigényes, mivel a közútkezelő gépei hiába takarítják le folyamatosan a havat az utakról, a szél gyorsan visszahordja azt a burkolatra. Igazán eredményesen így csak a havazás és a viharos széllökések befejeztével lehet majd fellépni. A Magyar Közút hóeltakarításra és síkosságmentesítésre felkészített járművei és üzemmérnökségi dolgozói 12 órás váltásban fognak dolgozni a következő napokban is - közölte a közútfenntartó.

    Csütörtök: eső, havazás, majd viharos széllökések

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, csak késő délután kezd nyugat felől vékonyodni, szakadozni a felhőzet. Egyre többfelé valószínű eső, amit a késő esti óráktól havas eső, havazás vált fel. Az északira, északnyugatira forduló szél megerősödik, a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli részén többfelé viharos lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet csütörtökön általában 6, 10, északkeleten 11, 14 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

    Péntek: felszakadozik a felhőzet, de keleten hófúvás

    Reggelre nyugaton, napközben kelet felé haladva egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, és túlnyomóan napos idő ígérkezik gomolyfelhőkkel. Keleten ugyanakkor késő délutánig még erősen felhős vagy borult marad az ég, és többfelé várható havazás, majd megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél sokfelé viharossá fokozódik. Elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hófúvás is valószínű. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3, 8 fok között, északkeleten 0 fok körül alakul.

    Szombat: kevés csapadék, de hideg lesz

    Keleten gyengén felhős, napos idő várható. A középső országrészben erősebben felhős területek is lehetnek, nyugaton pedig egyre vastagabb fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában -3, -8 fok között, a havas északkeleti tájakon -10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +6 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

    Vasárnap: nappal is mínusz fokok várhatók

    Délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, északkeleten lehet csak kevés napsütés. Főként nyugaton és délen számíthatunk havazásra, hószállingózásra. A nagyobb mennyiség délnyugaton várható, északkeleten számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szelet élénk, főleg keleten helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában -2, -7 fok között, északkeleten -10 fok közelében, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül alakul - írta az OMSZ előrejelzésében

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video