2013. március 19., kedd

Holnap nyit Magyarország legnagyobb plázája

18 hónapig tartó építkezés után holnap nyitja meg kapuit az Árkád 2 Budapest bevásárlóközpont. A háromszintes új épületszárny mintegy 20 000 nm bérbeadható területtel és számos új üzlettel egészíti ki a már meglévő Árkád 1 bevásárlóközpontot. Az összesen 68 000 nm bérbeadható területtel rendelkező két épület Magyarország legnagyobb plázája lesz.

Az Árkád 2 már az ECE 6. bevásárlóközpontja Magyarországon, a projekt beruházói körét az ECE / Otto család és a DWS egy zárt ingatlanbefektetési alapja alkotják. Az új bevásárlóközpont beruházási volumene összesen kb. 80 millió euró, amelyet a 60%-ban az UniCredit finanszíroz. 

A két ház jelenlegi együttes bérbeadottságáról a cég képviselői nem mondtak el konkrétumokat. “Az adat túl komplex és még folyamatban vannak a költözések, átalakítások, ezért félrevezető lenne bármilyen konkrét szám" - tették hozzá. Azt azonban közölték, hogy az új épületszárny - 3 üzlet kivételével - csaknem 100%-ban bérbeadásra került. Az Árkád 1 és az Árkád 2 hosszú távú üzemeltetője és bérbeadója az ECE. A kivitelezésre fővállalkozóként a Market Építő Zrt. kapott megbízást. 
Holnap nyit Magyarország legnagyobb plázája

Az új bérlők közé tartozik többek között az Interspar, a Van Graaf, a New Yorker, a Hervis, a Deichmann és az Apple Reseller "iStyle". A komplexum összesen 200 szaküzletet, kávézót, vendéglátó-ipari létesítményt és szolgáltatót foglal magában, amelyből 23-nak az Árkád 2 ad helyet. 

Árkád 1. jövője 

A 2002-ben megnyitott Árkád 1. is hamarosan formát kap. A kibővült bevásárlóközpontra új koncepciót alakítanak ki, amelyben érvényesülhetnek a két épületrész szinergiái. A tendencia nagy vonalakban az, hogy a korábbi mágnesbérlők átköltöznek az Árkád II-be, jellemzően nagyobb területekre, míg a régi épületben kisebb üzlethelyiségeket alakítanak ki. 

Az Árkád 1 ez év szeptemberéig megújul, és kb. 50 új, üzletnek ad majd helyet, mint pl. az Adidas, a Nordsee, a City Spar és a CCC Shoes. Az ételudvart is bővítésre kerül. Egyes üzletek, többek között a Stradivarius, a Nike és az első magyarországi Lego Monobrand Store már az elmúlt hónapokban megnyitottak. Több bérlő - pl. a H&M és a Camel Active - a bevásárlóközpont átalakítását üzletük bővítésére használták fel. 

A bevásárlóközpont Budapest X. kerületében, Kőbányán található a a Kerepesi út és Fehér út kereszteződésében, közvetlenül kapcsolódva a Metró végállomáshoz. Az Árkád 1 és az Árkád 2 vonzáskörzetében több mint 1,3 millió ember él.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video