2013. március 27., szerda

Ők lettek a világ legkedvesebb emberei


Ők lettek a világ legkedvesebb emberei
Nézd meg, Magyarország hányadik a listán!

Rangsorolták az országokat aszerint, hogy bánnak a turistákkal.

Szerző: MTI
Forrás: MTI
2013.03.25.
 
Izlandon és Új-Zélandon fogadják a legkedvesebben a külföldi turistát, míg Bolíviában a legbarátságtalanabbul - legalábbis ezt mutatja a Világgazdasági Fórum jelentése, mely 140 országot rangsorol.
Az izlandiak a legkedvesebbek
Az izlandiak a legkedvesebbek
Az izlandiak a legkedvesebbek
Holtversenyben az új-zélandiakkal
Holtversenyben az új-zélandiakkal
Holtversenyben az új-zélandiakkal
Magyarország az MTI információi szerint a 140-es listán az 50. lett 5,7 ponttal.

A legkedvesebb országok

Az országokat egy és hét pont között értékelték, az első helyre 6,8 ponttal került holtversenyben a két szigetország. Utánuk Marokkó, Macedónia és Ausztria a sorrend.
Az első tízbe bekerült még Szenegál, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Írország és Burkina Faso is. Utóbbi három egyaránt 6,6 pontot kapott, akárcsak Barbados, Kanada, Thaiföld, Mali, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr, Málta, Belgium, Jemen, azaz igen szoros a mezőny.

És a sereghajtók

Ami a lista legalját illeti, Bolívia 4,1 ponttal a sereghajtó. Nála kicsit kedvesebben fogadja az idegeneket Venezuela, Oroszország, Kuvait, Lettország.
A toppokrócok tízes mezőnyébe bekerült még Irán, Pakisztán, Szlovákia, Bulgária és Mongólia. Utóbbi 5,5 pontot kapott, ugyanannyit mint Kína, Dél-Korea és Szaúd-Arábia - adta hírül a CNN amerikai hírtévé.
A Világgazdasági Fórum vendégszeretet szerinti rangsora része egy széleskörű tanulmányának, mely a turisztikai versenyképességet elemzi országok, földrészek szerint.

Mi hiányzik Magyarországról?

Bármennyire is szeretik hazájukat, azzal a magyarok többsége egyetért, hogy korántsem tökéletes. Nézd meg a videót!
8 dolog, ami nagyon hiányzik Magyarországról
A magyarok hiányolják a tengert és a vendégszeretetet, de az összetartást sem érzik Magyarországon, legalábbis külföldhöz képest. Te is így gondolod?
Dátum: 2013. január 31.
Készítette: Femina.hu
A rangsoroláshoz saját gyűjtésű adatait, továbbá több nemzetközi szervezet - közöttük a Világbank, az IATA - Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség -, az Egészségügyi Világszervezet, valamint az UNESCO - statisztikáit vette alapul.
Tapasztalataid szerint melyik ország lakói a legkedvesebbek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video