2013. március 27., szerda

a CNN emiatt figyelt fel Magyarországra


Európa legfantasztikusabb piacának választotta a CNN a budapesti Vásárcsarnokot. A magyar vásár olyanokat előzött meg mint a világhírű barcelonai La Boqueira, az isztambuli nagy bazár vagy a londoni Portobello.
Az amerikai hírcsatorna szerint a vámházkörúti épületnek és a vásár kínálatnak sincs párja az egész kontinensen. A Fővám téri Vásárcsarnok 1897-ben készült el Pencz Samu tervei alapján. Az árut sokáig vonattal vitték a piacra. A sorok között még az angol miniszterelnök Margaret Thatcher, és Lady Diana is megfordult. A piacot a '90-es évek közepén újították fel, vigyázva az eredeti formájára.
"Az új és a régi építészetnek, a régi városépítészetnek és a mai városfejlődésnek a szintézise valósulhatott meg az épületben, és egy ilyen hosszú munka során igazán minden szegecsbe bele lehet szeretni és meg lehet ismerni" - mondta Nagy Gergely építész a Duna Híradóban.
Az idegenvezető szerint a piac fontos szerepet tölt be a főváros idegenforgalmában. "Ezt mindenképpen jobban ki kéne használni, mint ahogy eddig használtuk, hiszen az a tény, hogy valóban az első helyre kerültünk a világon, mindenképpen nagyon fontos. Mi is mindig megpróbáljuk és megpróbáltuk behozni ide a csoportokat" - fogalmazott Bálint Zoltán, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének elnöke.
A CNN listája szerint a magyar vásár olyanokat előzött meg mint a világhírű barcelonai La Boqueira, az isztambuli nagy bazár vagy a londoni Portobello.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video