2013. március 14., csütörtök

Áramkimaradás és balesetek, folyamatosan esik a hó












Több településen is áramszünetet okozott a viharos erejű szél, járművek csúsztak árokba, és több helyen kidőlt fa torlaszolta el az utakat Zala megyében, ahol hajnal óta intenzív havazás kíséri az erős szelet. Varga Ivett, az E.ON Áramhálózati Zrt. szóvivője csütörtökön elmondta: nagy valószínűséggel a viharos szél okozott áramkimaradást Zalaszentbalázs, Pölöskefő, Kacorlak és Börzönce térségében. Összesen 757 fogyasztóhelyen nem sokkal 8 óra előtt szűnt meg az áramszolgáltatás, ami mintegy másfél óráig tartott, de a megye területén több helyen is tapasztalható rövid idejű áramkimaradás vagy -ingadozás az egymásnak csapódó légvezetékek, leszakadó ágak miatt.
Hirdetés
20 centi hó hullhat
A következő két napban néhol 20 centiméter hó is hullhat, a viharos szél több helyen magas hótorlaszokat emelhet.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint több helyen is árokba csúszott autókat kellett kimentenie a tűzoltóknak, de utakat eltorlaszoló kidőlt fák miatt is segítséget nyújtottak. Egy árokba borult kamion miatt lezárták az M70-es autóutat mindkét irányban.

Árokba csúszott a kisbusz

Dobriban egy kisbusz csúszott az árokba, Csesztregen a havas útról egy kisteherautó sodródott le. A 7-es főúton Sormás és Eszteregnye között egy személygépkocsi, Nagykanizsa és Galambok között pedig egy kisteherautó csúszott az árokba, a 75-ös főúton, Zalaapáti és Keszthely között pedig szintén teherautó sodródott le az útról, de egyik esetben sem történt személyi sérülés.
Galambokon, a régi 7-es úton egy fa dőlt ki a viharos erejű szél miatt, Keszthely és Alsópáhok között pedig egy húszméteres kidőlt fa zárta el teljesen az utat a közlekedés elől.

Alig lehet látni az M7-esen

Somogyban alig ötméteres a látótávolság az M7-es autópályán, erős szél nehezíti a közlekedést, továbbá járhatatlanná vált az út a 65-ös számú úton Ságvár és Som között, ahol kilométeres torlódás alakult ki. Az M7-es autópályán a csekély látótávolság mellett több mint 100 kilométer/órás szél nehezíti a közlekedést. Az útburkolat jeges, fokozottan balesetveszélyes.

Hat autó és egy busz ütközött

Hat autó és egy gyerekeket szállító autóbusz ütközött a 64-es úton Dég és Enying között, emiatt az utat teljes szélességében lezárták – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint nincs sérültje a balesetnek. A forgalmat Lajoskomáromnál, illetve Enyingnél a 6404-es számú útra terelik.

Győr-Moson-Sopron megyében is gondot okoz a hó

Az erős, illetve viharos északnyugati szél miatt több helyen is hófúvásos szakaszok alakultak ki Győr-Moson-Sopron megye útjain – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. A 86-os úton Jánossomorja és Mosonmagyaróvár között, valamint Szil és a megyehatár között, a 85-ös úton Kóny térségében, továbbá Rábatamási és Veszkény között kell ezzel számolni.
Több megyében is gondot okoz a hó, felborult egy kisbusz Zalában
Több megyében is gondot okoz a hó, felborult egy kisbusz Zalában
Fotó: Varga György / MTI
Győr-Moson-Sopron megyében változó intenzitással havazik vagy szállingózik a hó. A főutak burkolata többnyire vizes vagy sótól nedves, a mellékutak pedig vizesek, nedvesek, néhol hóbordásak.

Hókásás utak Vasban, tükörjég az M1-esen

Vasvár térségében hófúvások, Szombathely környékén pedig hókásás utak nehezítik a közlekedést Vas megyében. A Nyugat-Dunántúlon mindenütt havazik, viharos erejű szél fúj, egyre téliesebb útviszonyokra kell felkészülniük a közlekedőknek.
Tükörjég alakult ki az M1-es autópályán Győrtől keletre. Több kisebb baleset is történt már a jegesedés miatt az autópálya Győr és Komárom közötti szakaszán, de a közeli 1-es úton biztonságosan lehet közlekedni.útzár. Kerülni Csákvár felé lehet.

Veszprémben is havazik

Városlőd és Pápa között pedig kamionstopot rendeltek el, és a 82-es utat ugyancsak lezárták a teherautók előtt. Veszprém megyében a hajnali óráktól kezdődően folyamatosan – változó intenzitással – havazik, a felerősödő szél helyenként viharossá válhat, így az a friss hóból hófalakat, hótorlaszokat emelhet.
A rendőrség a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsiknak megtiltotta a közlekedést a 83-as főút Városlőd és Pápa közötti szakaszán, kerülni Devecser irányába lehet. Elakadt kamionok nehezítik még a forgalmat Csesznek térségében, ezért a rendőrség lezárta a kamionforgalom elől a 82-es főutat is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video