2013. március 14., csütörtök

Tömegbaleset - 41 autó ütközött az M7-esen













Az M7-esen összeütközött két kamion, Zalában kamionok és autók akadtak el a hóban, Biatorbágyon házfalnak csapódott egy kocsi.




A változó minőségű - hó, havas eső, eső - országszerte hulló csapadék miatt egymást érik a balesetek az országban.
Biatorbágyon házfalnak csapódott egy személyautó  szombat hajnalban. Az autó a Szentháromság térnél eddig tisztázatlan okok miatt letért az útról, és egy épületbe ütközött. Az autót egy 78 éves férfi vezette, aki a helyszínen életét vesztette.
Az M7-esen két kamion ütközött össze, a műszaki mentés idejére a fél pályát lezárták. A két kamion egy korábbi baleset helyszínelőit kerülte ki az M7-es autópálya főváros felé haladó oldalán a 116-os kilométernél szombaton, amikor a hátsó jármű belecsúszott az előtte haladóba. A helyszínelők éppen egy árokba csúszott személygépkocsi mentését végezték. A hátul haladó kamion sofőrje megsérült.

Két teherautó összeütközött az M1-es sztrádát a szlovák határral összekötő M15-ös úton szombat délután, az egyik sofőrt a mentők kórházba szállították. Egy román teherautó - feltehetőleg a követési távolság be nem tartása miatt -  hátulról egy másiknak ütközött. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt csak fél pályán haladhatott a forgalom ezen a szakaszon.
Négyes karambol volt a 8-as főúton Litérnél és Szentkirály közelében is. A négyből két gépjármű az árokba csúszott, kettő pedig az úttesten képez akadályt, emiatt a forgalom egyelőre egy sávon halad. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt a veszprémi kórházba szállították.
Négy személy megsérült, amikor két személygépkocsi frontálisan ütközött a 4622-es számú úton Szentkirály közelében szombaton. A mentés idejére lezárt úton rendőri irányítással, félpályán megindult a forgalom. A sérülteket kórházba szállították.
Veszprémben és Zalában a havazás miatt kamionok és autók akadtak el. Zalalövő előtt, a 86-os számú főút 30-31-es kilométerszelvényénél kamionok akadtak el a hóban mintegy 200 méter hosszú szakaszon. A rendőrség a hóeltakarítás idejére leállítja az érkező kamionokat, de a személygépkocsik - ugyan lassan és nehezen - át tudnak jutni az érintett útszakaszon. Kamionok akadtak el a 75-ös számú főúton Zalaszentmihály és Tornyiszentmiklós belterületén is, a gépjárművek mentése folyamatban van.
Kamionok és személyautók akadtak el Veszprém megyében is a havazás miatt. Egy kamiont a Veszprém-Tapolca útvonalon, Nemesvámosnál kellett menteniük a tűzoltóknak, két személyautó pedig Sümegnél akadt el az úton.

Gázolás miatt átlagosan 15-20 percet késnek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon. Az istvántelki megállóhelyénél egy Szobról Budapestre tartó személyvonat elgázolt egy ismeretlent, ezért Dunakeszi és Rákospalota-Újpest állomások között az egyik vágányt le kellett zárni a forgalom elől a rendőrségi helyszínelés idejére. A vonatok addig csak az egyik vágányon tudnak közlekedni, váltakozó irányban.


Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke korábbi közlését kiegészítve az MTI-nek elmondta: az első jelzés után további autók ütköztek össze a 203-as és a 206-os kilométerszelvény között. Már 41 járművet számoltak össze, az autópálya érintett szakaszán mindenütt összetört kocsik vesztegelnek.
Az első információk szerint ketten megsérültek, azt a sajtófőnök egyelőre nem tudta megmondani, hogy lehetnek-e további sérültek. Hozzátette, hogy a sorozatbalesetben először tizenegy jármű ütközött össze, majd további harminc gépkocsi csapódott egymásnak.

Az M7-esen és az M70-esen Zalában több más helyszínen is keresztbefordult, kisodródott vagy összeütközött járművek nehezítik a közlekedést, ezeknél is folyik a helyszínelés és a műszaki mentés.
Az MTI a tömegbaleset helyszínéről úgy értesült, hogy a sztrádán a viharos szél és a hóesés miatt gyakorlatilag nem lehet látni semmit, a járművezetők valószínűleg nem is észlelték, hogy előttük karambol történt. Az úton teherautók, kamionok, furgonok és személyautók állnak összetörve, köztük számos külföldi rendszámú.
A sorozatütközés Nagykanizsa határában, a keleti, szabadhegyi lehajtónál történt.





Veszprém and Zala cars and trucks because of heavy snowfall blocked. Zalalövő before, the 86-inch main road 30 to 31-kilometer section of the trucks there were about 200 meters long stretch of snow. The police stops its clearing snow from trucks, but cars - as slowly and with difficulty - to be able to reach the affected roadway. Trucks jammed the main road No. 75 St. Michael and Zala Tornyiszentmiklós inner city, the vehicle is being saved.
Trucks and cars jammed in Veszprém county because of the snow. A truck route in Veszprém Tapolca, Nemesvámosnál the firefighters had to save two cars on the road is jammed Sümegnél.

And run an average of 15-20 minutes late because of the trains on the Budapest-Szob-Vac line. The Istvántelki stop when a long train to Budapest Szobról run over by a stranger, and so Dunakeszi Rákospalota-Újpest one track between the stations had to be closed to traffic for the duration of police crime scene. The trains will only be able to track one to run in reverse direction.


Nothoff Ingrid, Zala County Police Press Officer accompanied by the publication of the previous MTI said first signal to the other cars collided with the 203 and the 206 mile segment. Have you counted 41 vehicles, the highway section of the crashed cars stranded everywhere.
The first two have been damaged, according to information, the press officer for the time being could not say whether there might be more victims. He added that a series of accidents in the first eleven vehicles collided and crashed into another car Thirty one another.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video