2013. március 6., szerda

Drónt látott egy olasz pilóta New York felett

Az amerikai szövetségi hatóságok vizsgálatot indítottak kedden, miután az Alitalia olasz légitársaság egyik pilótája egy kisebb pilóta nélküli repülőgépet, azaz drónt látott a New York-i John F. Kennedy repülőtér közelében.



A pilóta azt közölte az irányítótoronnyal, hogy a leszállópályától 8 kilométernyire, mintegy 460 méter magasságban egy körülbelül egy méter szárny-fesztávolságú drónt észlelt. Az ügyben az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) indított vizsgálatot.
Szakértők szerint a hobbimodellezők által épített, távirányítású repülőgépek szélessége elérheti és meg is haladhatja az egy métert, ám ezek az FAA előírásai értelmében nem emelkedhetnek 121 méter fölé.
A hatóság egyébként országosan több tucatnyi szövetségi hivatalnak, helyi rendőrparancsnokságnak, katasztrófaelhárító szervezetnek és egyetemnek engedélyezte a drónok használatát.
A belbiztonsági minisztérium katonai célú pilóta nélküli repülőgépeket is alkalmaz, alapvetően a határok őrizetére. A tárcának 10 fegyvertelen Predator drónja van, amelyek több mint 18 kilométeres magasságból is képesek felismerni akár egy sportcipőt.
Az FAA 2007-ben tiltotta meg a kereskedelmi célú drónok alkalmazását az amerikai légtérben, ám ezt a rendelkezését 2015-ben fel kell majd oldania.

The U.S. federal authorities have initiated an investigation on Tuesday after the Italian airline Alitalia pilot of one of a small unmanned aircraft, or drone seen at New York's John F. Kennedy Airport.



The pilot told the control tower that the landing eight miles away, about 460 meters and a wingspan of about a meter range drone was detected. In the case of the U.S. Federal Aviation Administration (FAA) and the Federal Bureau of Investigation (FBI) initiated the investigation.

According to experts, built by modelers hobby, remote-controlled airplanes and width can reach even exceed one meter, but these requirements under the FAA does not rise above 121 meters.

The country's authorities have been dozens of federal agencies, local police headquarters, disaster relief organizations and universities approved the use of drones.

The Department of Homeland Security military drones can also be essentially the surveillance. The ministry has 10 unarmed Predator drone, which is more than 18 kilometers, capable of recognizing up to a height of athletic shoes.

In 2007, the FAA prohibit commercial use of drones in U.S. airspace, but this provision in 2015 will have to resolve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video