2013. március 16., szombat

Ítéletidő után: még nem lélegezhetünk fel teljesen











2 megjegyzés:

  1. 270 ezer embert érintett

    Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató és Papp Károly országos rendőrfőkapitány a nap folyamán beszámolót tartott az elmúlt napok rendkívüli, télies időjárása nyomán kialakult helyzet részleteiről. A belügyminiszter a tájékoztatón azt mondta, a rendkívüli időjárás miatt kialakult közlekedési, valamint áramszolgáltatási problémák összesen mintegy 270 ezer embert érintettek.

    Arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem rendelték el a médiában korábban már kipróbált katasztrófariadó-tervet, a belügyminiszter azt válaszolta, hogy a rendkívüli időjárás nem érintette a teljes országot. A rendőrség és a katasztrófavédelem egységei a zárt láncú rádión egyébként megkapták ezt az ismertetést – tette hozzá. Megjegyezte továbbá, hogy a meteorológiai szolgálat riasztása mindenkihez eljuthatott a sajtón keresztül.

    VálaszTörlés
  2. Gondok az áramellátásban

    Továbbra is gondok vannak ugyanakkor az áramellátásban az ország keleti részén. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendkívül rossz terepviszonyok között dolgozó szerelők szombat délután négy óráig újabb négyezer fogyasztó helyre tudták visszakapcsolni az áramot. A csaknem ötven órája dolgozó hibaelhárítók erőfeszítései ellenére a megyében 46 ezer fogyasztói helyen továbbra sincs áram. Szabolcsban, Ibrány térségében egyébként még az áramellátás helyreállítását segítő egyik honvédségi lánctalpas jármű is elakadt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video