2013. március 15., péntek

Tankokat vezényeltek ki a téli mentéshez – percről percre


Az extrém márciusi tél második napján sok települést elzárt a hó, száznál is több útszakasz járhatatlan, tízezrek maradtak maradt áram nélkül, ezreket kellett átmeneti szálláson elhelyezni. Riadót rendelt el a belügyminiszter, a honvédség harckocsikat vezényelt ki, Ausztria hómarókat küld. Ennek ellenére több órája ezrek vesztegelnek az utakon. Kövesse az eseményeket a hvg.hu-val percről percre!  
Ha Önt is csapdába ejtette a havazás, vagy tud olyanról, aki autójában, vagy átmeneti szálláson rekedt, írja meg nekünk, vagy küldje el fényképét az ugyelet@hvg.hu címre.

6 megjegyzés:

  1. 19 órája próbálnak hazajutni
    Egy kétgyermekes negyvenes budapesti házaspár, akik Ausztriába indultak gyerekek nélkül egy hosszú hétvégére, tegnap este nyolc órakor 4 órás út után ragadtak az M1-es Bécsbe vezető szakaszán a 80. km-nél, ahonnan már nem volt se előre, se hátra. Egész éjjel várták, hogy valami történjen, de nem történt semmi. A férj néhány autóssal, és a megérkező TEK-esekkel elkezdte kiásni és bontani a szalagkorlátot, hogy visszafordulhassanak, de a visszafelé út is beállt, Tatabánya körül ismét elakadtak. Délben megérkeztek a hókotrók, a rendőrség, katonaság, katasztrófavédelem és a TEK lánctalpasai. Ekkor már 19 órája indultak el Pestről. Remélik, estére hazajutnak.

    VálaszTörlés
  2. Kilométereket is gyalogolnak a mentősök, ha kell
    A rendkívüli időjárási helyzetben a mentőellátás folyamatos biztosítása érdekében az Országos Mentőszolgálat az elmúlt 24 órában készenlétbe helyezte az úgynevezett Tömeges Baleseti Egységeket, behívta a szabadnapos orvosokat, mentőtiszteket, plusz 10 egységgel megerősítette a fővárosi mentőellátást és korlátozta a halasztható, kórházak közötti szállításokat.

    VálaszTörlés
  3. Sms-t küld a Belügyminisztérium
    "Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium"

    VálaszTörlés
  4. Segítséget kér egy anya
    A hvg.hu-hoz érkezett levélben egy asszony azt írja, fia az M1-es autópálya 63-as km szelvényénél Budapest felől Győr irányába az úton rekedt. "Senki nem próbál rajtuk segíteni. Éhes, fázik és telefonja is lemerülőben". Aki tud segíteni, keresse szerkesztőségünket e-mailben.

    VálaszTörlés
  5. Kisalföld Volán: 28 busz akadt el a hóban
    A Kisalföld Volán 28 autóbusza vesztegel a hó fogságában – közölte a társaság személyszállítási igazgatója péntek délelőtt az MTI érdeklődésére. Mihályka Imre azt mondta: Csorna, Kapuvár és Győr térségében "állunk, egyszerűen nincs lehetőségünk közlekedni", míg Mosonmagyaróvár és Sopron térségében, ha fennakadásokkal is, de megy a forgalom.

    Az elakadt járatok között több olyan is van, amelyről még nem tudták kimenteni az utasokat és a sofőrt. Egy Győrből a közeli Bőnybe tartó busz száz utasának felét egy közeli baromfitelepen sikerült elhelyezni, a többiek, a "fűtött, de nem komfortos" járművön éjszakáztak. Éjjel az M1-es autópályán a társaság négy busza vesztegelt, "ott minden olyan körülmény adott, ami akadályozza a közlekedést: a hó, a szél, a jég és több keresztbefordult jármű" – jegyezte meg az igazgató.

    Több olyan busz is elakadt, amely a győri Audi-gyárból szállította volna haza a délutáni műszak dolgozóit, így nem ért célba az ácsi és a neszmélyi járat sem.

    VálaszTörlés
  6. I wept for those who will be in there at night -15

    megsirattam akik ott vannak -15 várható az éjjel

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Linda video